Obavijesti

News

Komentari 82

Ispovijest majke: 'Dijete su mi skoro napravili invalidom...'

Ispovijest majke: 'Dijete su mi skoro napravili invalidom...'
1

Novom slučaju grubosti u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetanjama Goljak, svjedočila je Dragana Martinović

VIDEO

Novom slučaju grubosti u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetanjama Goljak, svjedočila je Dragana Martinović.

Dragana je za HRT ispričala kako je medincinski brat zgrabio jednog dječaka za ruku i njome jako udario u stol vičući na njega.

- Baš ono muški mu je udario od stol. Ja sam kroz vrata čula kako mu govori: "Jesam ti rekao, ne ruku u tanjur!" - izjavila je.

I Draganin sin, danas petogodišnjak, na Goljaku je proveo godinu i pol. Sjećanja nisu lijepa - kaže da su joj dijete skoro napravili invalidom. Glavna sestra joj, kaže - nije javila da joj je dijete na Srebrnjaku i da su mu uveli pumpicu - doživotno. 

Priča o zlostavljanju potaknula druge roditelje da se jave

Podsjetimo, Dijana Sajko je prekjučer ispred odjela liječnice Senke Fruk čekala s djetetom, gdje ju je šokiralo, kako navodi, nasilno ponašanje prema djeci s posebnim potrebama.

Naime, ona je svjedočila sceni u kojoj bolnička sestra zlostavlja mališane s poteškoćama u razvoju. Grabila ih je za lice, okretala naglavačke i šutala nogom,  Iako je upozorila medicinsku sestru, cijeli slučaj je prijavila ravnateljici, ali i opisala situaciju u Facebook statusu, koji se brzinom munje proširio društvenim mrežama. 

- Počeli su mi se javljati drugi roditelji koji su istu stvar doživjeli na Goljaku, ali nisu sigurni je li ista medicinska sestra u pitanju -  kazala je Dijana Sajko, a prenosi RTL.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak zgrožena je ovim potresnim svjedočanstvom.

- Osuđujemo svako nasilje naročito kada govorimo o djeci s teškoćama u razvoju i o instituciji koja je dužna o njima skrbiti. Istovremeno očekujemo da su ti zaposlenici, koji su najveći stručnjaci -zapravo pozvani raditi u najboljem interesu ove djece - kazala je Slonjšak.

Djelatnica na godišnjem

Medicinska sestra je zanijekala tvrdnje Dijane Sajko, a ravnateljica bolnice Katarina Bošnjak Nađ zamolila da ode na stari godišnji. Kaže da djelatnicu neće suspendirati dok se ne dokaže krivnja. Dodaje i da su djecu pregledali pedijatri te nisu našli tragove traume i nasilja.

Policija istražuje slučaj, Ministarstvo traži očitovanje

Policija također istražuje ovaj jeziv slučaj, a uključilo se i Ministarstvo zdravlja koje traži hitno očitovanje bolnice na temelju kojeg će odlučiti o daljnjim koracima.

- Postupanje u navedenom slučaju te moguće sankcioniranje djelatnika u ovlasti je ravnateljice zdravstvene ustanove i mjerodavne komore, a ako se utvrdi da je riječ o mogućem zlostavljanju djece, čak i Ministarstva unutarnjih poslova - priopćeno je iz Ministarstva zdravlja. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u