Obavijesti

News

Komentari 91

Ispovijest Milana Bandića: 'U zatvoru sam čitao i debljao se'

Zagrebačkom gradonačelniku u Remetincu je najviše nedostajalo trčanje. No tjelovježbu je zamijenio čitanjem književnih klasika, romana. Pročitao je 28 knjiga

VIDEO

Otkako se vratio na slobodu i gradonačelničku funkciju, Milan Bandić oblijeće grad. Pojavljuje se na pet-šest događaja dnevno te pršti od zadovoljstva i energije.

Novinarima inače nerado priča o svojim zatvorskim danima koji su mu uzeli dva mjeseca života, ali u četvrtak navečer se potpuno opustio. Došao je u goste Anici i Robertu Kovaču koji su organizirali humanitarnu večeru. U deset navečer, nakon cijelog dana provedenog u Skupštini, pregovora oko spašavanja vaterpolo kluba Mladost, dobro raspoložen je obilazio stolove u restoranu Kovačevih u Sesvetama.

Dočekan je uz gromoglasni pljesak nakon što mu je bivša misica prepustila mikrofon. On nije ostao dužan.

- Kažu da pametni ljudi s malo riječi puno kažu, zato ću vas samo malo pozdraviti da i ja ispadnem pametan. Mislio sam na sve vas. Imao sam puno vrimena. Dva misica - “bacio” je gradonačelnik na ikavicu u društvu prijatelja koji su bili uglavnom iz Hercegovine.

Bandić je inače bio dva puta pritvoren. Prvi put zbog štete od 21 milijun kuna u listopadu, a drugi put zbog utjecaja na svjedokinju Vidu Demarin i ometanje istrage ovoga proljeća. Dok je prvi put bio samo s jednim cimerom, drugi put je ćeliju u Remetincu dijelio s pet ili šest cimera. Bandića to nije omelo da se kulturno uzdiže. Kaže da je čitao sve što mu je došlo pod ruku.

- Pročitao sam 28 knjiga. Obnovio sam svu lektiru, pročitao ‘Deset krvavih godina’ Miroslava Krleže. Čitao sam, osim Krleže, i sve od Gustava Matoša do Tina Ujevića i Antuna Branka Šimića. Sad bih mogao opet ponovno maturirati - veselo je rekao Milan Bandić.

U četvrtak je našem novinaru otkrio da je zaista imao dosta vremena pa je i gledao emisije koje su govorile o njegovu slučaju i Aferi Agram, zbog koje je i zatvoren. Rekao je da je pročitao i knjigu “Ja, Milan” koja govori o njegovu životnu usponu i koju je ekskluzivno objavio 24sata.

Ono što je Bandiću očito najviše nedostajalo je njegova jutarnja rutina trčanja koju prakticira otkako je prije 12 godina imao moždani udar.

U krugu remetinečkog dvorišta ne smije se trčati nego samo šetati, i to dva sata na dan.

- Udebljao sam se čak pet i pol kilograma i to nije dobro - priznao je Bandić.

I čini se da Bandić ozbiljno misli to promijeniti. Iako je hodao uz stolove pune delicija, ni jednu nije okusio. Na nemogućnost rekreacije žalio se i svojim odvjetnicima. Njegovi poznanici su već ranije primijetili promjene na gradonačelnikovoj liniji kad je drugi put izašao iz pritvora. Zato sad ne propušta trčati svako jutro sa psom na igralištu ispred svojega stana.

Sav prihod od večere će inače biti proslijeđen Udruzi “Fra Mladen Hrkać”, koja pomaže obiteljima koje dolaze na liječenje u Zagreb. Ime je dobila po fra Mladenu iz Hercegovine koji je bio gvardijan samostana u Dubravi. Bandić je to iskoristio i za političku poruku. Podbo je očito nekadašnje kolege iz SDP-a i HNS-a s kojima je nekad vladao Zagrebom.

- Fra Mladen i ja osigurali smo parking. To su nam tili minjat prije par godina, ali im nismo dali. Hvala Bogu da nisu i neće jer neće dobiti mandat i učinit ćemo sve da ga ne dobiju - rekao je Bandić.

Ostao do kasno u noć uz ‘Suzu za zagorske brege’ i Biancu Matković     

Već ulaskom u restoran Vallis Anice Kovač Bandić je izmamio gromoglasni pljesak i uzvike podrške gostiju. Na humanitarnoj “Večeri s porukom” okupili su se brojni poznati. Poput trenera Dinama Zorana Mamića, vlasnice modne agencije Tihane Harapin Zalepugin, bivšeg modela i voditeljice Vanje Halilović, Frane Barbierija, dizajnerice Matije Vuice, poduzetnika Eduarda Bočkaja...

Bend je za gradonačelnika odsvirao i njegovu omiljenu pjesmu “Suza za zagorske brege”. Gradonačelnik je posebno pozdravio one koji su ostali uz njega i kad je bilo najteže - Ivana Miloložu, vlasnika tvornice akumulatora Munja, i Stojana Tokića, vlasnika trgovine autodijelovima. Na večeri se zadržao do iza ponoći, a najviše vremena proveo je upravo za stolom s Tokićem.

Organizatorica večere je bivša Sanaderova suradnica Bianca Matković. Iznose donacija nije otkrila.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa