Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ispovijest oca mladića koji je ubio vršnjaka: 'Slomljeni smo'

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Goran Vidić (18), kojega je u Splitu ubio Karl Gustav Krivec (18), u travnju je uvjetno osuđen na dvije godine zbog iznude čak 100.000 kuna. Goran je sahranjen u utorak

Jedan mladi život je izgubljen, a je li Goran bio dobar ili loš ja ne znam, niti to mogu niti to želim komentirati. Ne znam je li možda ucjenjivao mojeg sina, nisam nikad ranije čuo da ga Karlo spominje.

Rekao nam je to Boris Krivec, potreseni otac Karla Gustava (18), koji je završio u istražnom zatvoru na mjesec dana zbog ubojstva Gorana Vidića (18) na Zapadnoj obali u Splitu.

Ubijeni Vidić je, naime, kako doznajemo, na Općinskom sudu u Splitu u travnju ove godine uvjetno osuđen na dvije godine zatvora zbog iznude 100.000 kuna od vršnjaka.

Goran je pokopan u utorak

Novac je iznudio zajedno s prijateljem, koji je također uvjetno osuđen, a “posao” su obavili još kao maloljetnici.


- Supruga i ja smo slomljeni, ne možemo ga još posjetiti. Čekamo da vidimo što se točno događalo jer ima više verzija iste priče. Ali ja znam svoje dijete. On je miran momak koji je živio za glazbu - kaže Boris Krivec. 
Policija je ispitala 15-ak mladih koji su se u subotu navečer okupili kraj zapuštenog hotela Marjan i svjedočili tragičnoj sceni.

Foto: Promo Karlu su odredili istražni zatvor 

Sve informacije proslijeđene su Županijskom državnom odvjetništvu, koje je od suca istrage zatražilo istražni zatvor. Tako je Karlo Gustav iza rešetaka zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućnosti utjecaja na svjedoke. Njegov prijatelj koji mu je pomogao u bijegu te koji je tekućinom oprao i maramicom obrisao nož i ga odbacio u grmlje, osumnjičen je za pomaganje i pritvoren zbog opasnosti utjecaja na svjedoke. 
Kako smo već ranije pisali, riječ je o švicarskom nožu oštrice duge šest centimetara kojom je Karlo Gustav pogodio Vidića u srce. Vidić je vrlo brzo nakon kobnog uboda iskrvario na kolniku. Karlo Gustav dosad nije imao problema sa zakonom, a kako nam je rekao njegov otac, izbjegavao je incidente i problematična društva. Svirao je gitaru, bas gitaru i bubnjeve, a s još dvojicom prijatelja osnovao je bend The Peace in Aachen. Riječ je o progresivnom rocku, a planirali su iduće godine ući u studio i snimiti album, u čemu im je trebao pomoći i Karlov otac, inače pjevač, skladatelj i aranžer.

Prijatelja iz benda ne žele ništa komentirati. Velimir Ćurčija, ravnatelj Komercijalno-trgovačke škole koju je pohađao Karlo, nije želio davati nikakve izjave osim da se učenicima osigurava sva pomoć koju škola može pružiti.     

Goran je pokopan u utorak na groblju Lovrinac. Došlo ga je ispratiti mnoštvo ljudi. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (260)
  • Znači za smrt ovog mladića kriv je sustav koji ne funkcionira. Ako on zbog iznude 100 000 kn dobije 2 god uvjetno onda dobiva poticaj za nastavak s poslom. Mogu reći da mi nije žao kaj je kamatar pokojnik jer bi u budućnosti on uništio puno više života

    22. 11. 2016,   22:39
  • Meni se cini da je ubijeni,malo previse provocirao,kao bori se i to,pa naisao na krivog,eto ukratko!

    22. 11. 2016,   22:19
  • ono sta ja znam o pokojniku je to da je ima poprilicno debeo dosje zbog raznoraznih stvari poput kradja motora po sibeniku i istri itd.itd...., momak koji ce u zatvor je trpija provokacije, zlostavljanje i prijetnje .... unistena su oba zivota jer je kriv sustav,suci, psiholozi i pedagozi...

    22. 11. 2016,   23:08