Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ispravio 'ubi Srbina' u 'ljubi Srbina' pa završio na policiji

None Foto: Twitter

Mladi Zadranin Jure Zubčić koji je grafit Ubi Srbina pretvorio u Ljubi Srbina danas je morao na policiju. Nepoznati prijavitelj prijavio je Zubčića o za uništavanje imovine

Zbog simpatične geste kojom je govor mržnje pretvorio u poruku tolerancije i mira, mladi Zadranin Jure Zubčić završio je na policiji. Podsjetimo, Jure Zubčić je grafit na fasadi zgrade Ubi Srbina noćnom intervencijom pretvorio u Ljubi Srbina. 

- Ne trpim govor mržnje i zato sam ispravio grafit. Puno je lipše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to Zadrani rekli - 'mosa bavlju', napisao je na društvenim mrežama Zadranin Jure Zubčić nakon male noćne diverzije početkom prosinca.. 

'TO JE NORMALNA REAKCIJA' Zadranin 'Ubi Srbina' ispravio u 'Ljubi Srbina': Puno je lipše...

Sam čin, koji je većini ljudi bilo simpatičan objavio je na Twitteru, ali pojavio se i netko tko je raspravu na društvenoj mreži uključio MUP jer je Jure priznao da je 'šarao po fasadama'. Na tome nje stalo, nego ga je netko anonimno prijavio policiji zbog uništavanja imovine. 

Na Twitteru je pozvao anonimnog prijavitelja da ga prijavi pod svojim vlastitim imenom i prezimenom.

Jure Zubčić je otišao u policiju na obavijesni razgovor, na kako kaže sve je prošlo u redu i da je policijski djelatnik bio izrazito profesionalan i ljubazan

Tema: Hrvatska

Komentari (47)
  • Kriv je zbog povrede autorskih prava.

    10. 1. 2019,   19:22
  • Taj sto je pisao govor mrznje nije odgovarao, a ovaj sto siri LJUBAV i mir mora odgovarati. Kako zadrt narod, pun ponosa, mrznje!! Nikad necete naprijed, izgraditi dobre odnose.

    10. 1. 2019,   19:58
  • Drugi put ispravi pa šuti.

    10. 1. 2019,   19:13