Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ispričali smo se majci i ona nama, a djeca su sada bolje'

None Foto: Željko Hladika/24sata/Privatni album 2

Nakon objave u medijima Ministarstvo zdravstva je obavilo inspekciju, ni naša ni inspekcija Ministarstva nisu otkrile nikakve nepravilnosti u njezi bolesnika, rekla je ravnateljica

Ravnateljica Klinike dr. Fran Mihaljević, Alemka Markotić, komentirala nam je slučaj petomjesečnih beba čije su fotografije iz bolnice jučer zgrozile javnost. 

POGLEDAJTE VIDEO:

'Riješili smo sve nesporazume s majkom blizanaca, greška je bila u komunikaciji': Ravnateljica Klinike dr. Fran Mihaljević, Alemka Markotić govori o neadekvatnom liječenju beba

'Riješili smo sve nesporazume s majkom blizanaca, greška je bila u komunikaciji': Ravnateljica Klinike dr. Fran Mihaljević, Alemka Markotić govori o neadekvatnom liječenju beba Više na http://bit.ly/2Ul3ldq Reporterka: Paula Osojnik

Posted by 24sata on Tuesday, 29 January 2019

- Nakon objave u medijima Ministarstvo zdravstva je obavilo inspekciju, ni naša ni inspekcija Ministarstva nisu otkrile nikakve nepravilnosti u njezi bolesnika - rekla je ravnateljica i dodala da su razgovarali s majkom kojoj su dali kompletne informacije o stanju njezine djece i kako su postupali s njima u bolnici. 

SLUČAJ BEBA IZ 'FRAN MIHALJEVIĆA' Ravnateljica se ispričala mami: 'Žao nam je, i mi smo ljudi...'

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zadovoljna je s informacijama koje smo joj pružili. Ona je također izrazila svoje žaljenje zbog ove situacije, neke vrste javnog linča, koji ona nije željela, ali ga nije mogla ni spriječiti. Ona je reagirala u strahu kao majka, ne razumijevajući situaciju i to je nama apsolutno razumljivo. Njezina reakcija možda je rezultat neadekvatne komunikacije sa medicinskom sestrom - rekla je Markotić i dodala da su se majci zbog toga ispričali pa se i ona ispričala njima. Sa medicinskom sestrom će razgovarati, najavila je.

SKANDAL U BOLNICI Inspekcija o bebama: 'Tretirane su po svim pravilima struke...'

- Cijeli odjel je sada žalostan. Sestra koja je možda tada neadekvatno iskomunicirala s majkom određenu situaciju će biti upozorena. Do danas nismo znali o kome se točno radi, pa nismo mogli s njom razgovarati - rekla je Markotić i najavila da će sa sestrom razgovarati sutra ujutro. 

Goran Tešović, stručnjak za infektivne bolesti djece i voditelj službe za infektologiju kazao je da su djeca sada bolje.

MAJKA BLIZANACA ZA 24SATA 'Bebe su imale rane. Rekli su da ih ne mogu stalno previjati'

- Djeca su došla prije kojih tjedan dana i zapravo su dobro, to je mogla danas vidjeti i njihova mama koja ih je došla posjetiti. Bolje su nego što su bili kada je mama uočila ove promjene zbog kojih smo i mi danas ovdje. Djeca imaju tešku virusnu upalu pluća, kao i sva djeca koja su dulje vrijeme u bolnici u ovo zimsko vrijeme, a nisu cijepljena protiv rota virusa. Oni su dobili rota virus infekciju, koja je, pogotovo kod jednog od njih, bila malo teža. Djeca su danas bitno bolje, nadam se da će uskoro biti otpuštena na kućnu njegu.  

Tema: Hrvatska

Komentari (212)
  • Dr. Tešovića cijenim, al od govna pitu radit nije uspjelo ni većim facama od njega. Nitko nas neće uvjeriti da je beba koja leži u gripi posranih pelena sa stravičnim crvenilom u području istih prizor kojem se ne treba pridavati pozornost. Cijenjeni liječnici, nismo idioti. Fala na slušanju.

    29. 1. 2019,   16:22
  • Koja faking greška u komunikaciji? Radi se o neprofesionalnom, bahatom i nehumanom odnosu prema poslu sestara koje su za to plaćene. I to treba javno reči, a o nalazima inspekcija ne treba trošiti riječi jer zna se kakve su. I što se ima mama kome ispričavati? Da li možda zato jer je donijela mališane tamo u bolnicu? Ravnateljica se posipa pepelom ali i dalje bahato "poravnava" krivnju. Kada bi nju zavezali za krevet, obukli pelenu i pustiti ju da se u njima safta do žestokog crvenila bez pranja i mazanja, što bi onda mislila i radila (ali bez da joj preko veze netko pomogne). Ako ne zna organizirati osoblje onda nek se makne nekom tko će to znati odraditi na zadovoljstvo pacijenata, a osobito nemoćnih mališana. Nema opravdanja, osim možda laganog vezivanja, a i to je dvojbeno prema onima koji se u to razumiju.

    29. 1. 2019,   16:39
  • A zašto su sada djeca već nakon jednog dana bolje? Sve mi se čini da zbog toga što se osoblje malo više potrudilo oko higijenskih uvjeta ovih blizanaca. Dobro je da se pišu kritike, koje dospijevaju u novine, jer vjerujem da će se bar na tom odjelu stanje popraviti. Djeca su nam najvažnija i mogu zamisliti u kakvom je stanju bila majka, jer one slike su stvarno bile užasne.

    29. 1. 2019,   17:50