Obavijesti

News

Komentari 52

'Ispričao mi je detalje ubojstva. Zgrozila me ta hladnokrvnost'

'Ispričao mi je detalje ubojstva. Zgrozila me ta hladnokrvnost'
2

Dini Kulišeku se sudi za teško ubojstvo i pokušaj ubojstva. Svjedok tvrdi da je Kulišek u zatvoru rekao da će igrati na kartu neuračunljivosti i da će se izvući s 5 godina zatvora

VIDEO

Treći dan nakon Dinovog dolaska u zatvor ostali smo sami i Dino mi je ispričao cijelu kronologiju ubojstva. Rekao je da je do ubojstva došlo jer ga je ostavila djevojka te otišla s njegovim prijateljem s kojim je od prije imao razmirica i koji mu je dugovao nekih dvjesto kuna. Kazao je da je taj dan na zidiću obližnjeg stana, gdje je ubijeni živio s majkom, čekao da majka napusti stan. Tada je provalio vrata, uletio unutra te usmrtio pokojnika i njemu i djevojci nanio višestruke ubode nožem. Potom je otišao do prijatelja i ispod njegovog kreveta sakrio krvave tenisice, a nož bacio, kako je rekao na "ljubavnom putu" u Crikvenici. Bio sam zgrožen njegovom hladnokrvnošću i nije mi bilo ugodno, a budući da sam i sam tada imao malodobnu kćer nisam mogao tu informaciju zadržati za sebe.

Priznao da će igrati na kartu neuračunljivosti?

To je u utorak na suđenju Dini Kulišeku (23) na Županijskom sudu u Rijeci rekao svjedok Dean Gavran (43), koji je nekoliko dana u riječkom zatvoru dijelio istu sobu s optuženikom. 

Dodao je kako je Kulišek isto pričao i ostalim zatvorenicima, koji su mu rekli da ga čeka teška robija, no da mu je Kulišek tada rekao kako će igrati na kartu neuračunljivosti, a uz to je mlad i do sada neosuđivan te smatra da će se izvući s oko pet godina.

Kulišekov prijatelj: Lagao sam jer me bilo strah

Mario Lukanović, Kulišekov prijatelj iz osnovne škole, koji služi zatvorsku kaznu u Puli, također je svjedočio na suđenju, no njegov sadašnji iskaz u mnogočemu se razlikovao od onog prijašnjeg koji je dao u policiji. 

- Dino je k meni došao taj dan oko pet popodne i samo je kratko rekao da je obavio što je trebao, no nisam ga pitao što. Bio je dobro raspoložen, igrali smo X-box, prošetali mog psa, a na putu prema gradu zastali u šumarku da ja zapalim joint. Tada nas je opkolila specijalna policija i saznao sam što se dogodilo - kazao je Lukanović koji je na suđenju bio pod djelovanjem tableta protiv ovisnosti i depresije, koje mora uzimati u sklopu terapije. 

Na upit zašto je prije tvrdio da je Dino kod njega došao krvav i skrio tenisice, a danas to poriče, svjedok je rekao da je lagao jer se bojao da ga se i samog ne optuže za krivično djelo te da je i tada bio teški tabletoman i ovisnik koji se zadnjih nekoliko godina svog života uopće ne sjeća.

Psihijatrica: Kulišek boluje od akutne psihoze

Psihijatrica, kojoj je Dino upućen na razgovore, složila se s Kulišekovom prijašnjom dijagnozom, a to je ona akutne psihoze te je rekla da je po njegovom dolasku na razgovor zatekla šutljivog, povučenog, udaljenog i emocionalno opustošenog pacijenta, koji "kao da se već dugo muči sa svojom problematikom i pati". 

- Na upit osjeća li grižnju savjesti odgovorio mi je: 'I da i ne. Da, zato što sam oduzeo život, i ne jer sam se riješio patnje koja je bila strašna i u meni trajala zadnjih nekoliko mjeseci' - kazala je psihijatrica Anica Biško.

Podsjetimo, Dini Kulišeku se sudi za teško ubojstvo Ivana Jagodića (22) i pokušaja ubojstva Meriem Demo (22). On je 13. srpnja 2014. godine  došao do vrata stana na drugom katu zgrade u crikveničkoj Ulici Kralja Tomislava 118B s velikim nožem, razvalio ulazna vrata te, gotovo bez riječi, Jagodiću zadao 30 uboda nožem koji su ga usmrtili iako ga je žrtva u strašnim bolovima molila da prestane. Kada je vidio da je u stanu Jagodićeva djevojka, potencijalna svjedokinja ubojstva, krenuo je na nju, uhvatio je te joj je također zadao dvadesetak uboda nožem. I Meriem ga je molila da stane, ali Kulišek je nije poslušao. Nastavio ju je ubadati i kad je pala na pod, ostala ležati u lokvi krvi i pravila se mrtva. Kada je Kulišek napokon stao i otišao, Meriem je još bila pri svijesti i slabašnim je glasom zazivala pomoć, a život joj je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa