Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ispunio obećanje: Školarce će udžbenici dočekati na klupama

None Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Gradonačelnik je objasnio kako ulaže u znanje jer je to nezamjenjivo. Podsjetio je da zadnje četiri godine nisu kupovali udžbenike jer prijedlog nije prošao u Skupštini

Na početku nove školske godine zagrebačke osnovnoškolce na klupama će dočekati udžbenici. Sredstva je osigurao Grad Zagreb, a samo se čeka dogovor s nakladnicima oko rabata. Grad je tražio 25 posto, nakladnici su nudili 15 posto. Na kraju su se dogovorili oko 17 posto. 

- Svi roditelji s prebivalištem u Gradu Zagrebu i njihova djeca će 2. rujna imati, na bazi programa 2013./2014., besplatne udžbenike i osnovne komplete na stolu - rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za Media Servis. Grad će izdvojiti 40 milijuna kuna, a zato su i napravili rebalans proračuna. 

Iako je to obećao u predizbornoj kampanji, nakon prošle sjednice Gradske skupštine nije bilo sigurno hoće li knjige kupovati Grad ili će roditeljima dati novac. Grad je i prije kupovao knjige školarcima, osim posljednje četiri godine, jer nisu imali podršku Skupštine. Bandić objašnjava kako ulaže u obrazovanje.

-  Taj plan smo usvojili, ne kao predizborni `štos`, nego četiri naredne godine. Stara kineska poslovica kaže: Dajte mi znanje, dat ću vam imanje. Tako da, znanje je nezamjenjivo - zaključio je Bandić.

Komentari (98)
  • bravo Milane ,svaka čast ,nek priča tko šta hoće ali niti jedan gradonačelnik u Hrvatskoj to nije napravio a mislim da mnogi mogu

    24. 7. 2013,   10:25
  • ovaj čovjek je zaslužio da bude presjednik,SVAKA ČAST BANDIĆU...

    24. 7. 2013,   10:22
  • To je mogla napraviti i Vlada za sve osnovnoškolce u RH, manje kupnje vozila, pametnih telefona, manje avionskih karti, manje bespotrebnih proslava ulaska u EU pa da vidiš da se može, našlo bi se već novaca, to je napravio bivši ministar Primorac pa su ga njegovi ekspresno smijenili. U svakom slučaju bravo gradonačelniče.

    24. 7. 2013,   10:43