Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Isto *****, drugo pakovanje': Tomašić usporedila HDZ i SDP

None Foto: Screenshot HRT

Most neka koalira s kim god hoće, samo neka konačno preuzme odgovornost. Ni jedna Vlada ne može bez njih i oni mogu biti taj korektiv, kazala je Ruža Tomašić

Ruža Tomašić, hrvatska europarlamentarka, u emisiji Studio 4 na HTV-u nepristojnom izrekom usporedila je koaliciju Hrvatska raste i Domoljubnu koaliciju, koje predvode SDP i HDZ. 

Naime, na pitanje o njezinom mišljenju kojoj koaliciji bi se trebao prikloniti Most u pregovorima za formiranje Vlade, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke prvo je kazala: 'Ima jedna izreka, samo ne mogu je baš sada reći', a onda ipak kroz smijeh rekla: 'Isto ****, drugo pakovanje'. 

Istina, Tomašić nije na glas izrekla spornu riječ, ali bilo je potpuno jasno na što je mislila. 

- Znate što, svi smo ovdje dugo godina, svi smo dugo u politici, a mala smo država i dugo se svi poznajemo. Trebaju nam nova lica, ne mogu više oni potrošeni, koji su već 20 godina u politici, svaki puta nešto novo obećavati, a nikada ništa ne naprave - rekla je Tomašić.

'Neka Most konačno preuzme odgovornost'

Tomašić smatra da Most konačno mora odlučiti s kim će ići.

- Most neka koalira s kim god hoće, samo neka konačno preuzme odgovornost. Jer njihovi se glasovi broje. Ni jedna Vlada ne može bez njih i oni mogu biti taj korektiv bilo kojoj Vladi. Neka se konačno odluče pa da krenemo raditi - kazala je Tomašić. 

'Za ove izbore krivi su i birači'

Napomenula je kako smatra da su za rezultate ovih izbora dobrim dijelom krivi i birači.

- Narod je kriv, jer ipak kad idete na izbore morate sjesti i razmisliti prvo kome ćete dati glas. Tko je u ovih 20 godina kako radio, tko je varao, tko je krao i na osnovu toga donijeti zrelu odluku kome ćete dati glas. Birači su slušali medije, a mediji su protektirali Most, Most je iskakao iz paštete i sada imamo ovo što imamo - rekla je Tomašić.

Komentiraj, znaš da želiš!