Obavijesti

News

Komentari 3

Istok Njemačke: Prijete smrću kandidatima za lokalne izbore

Istok Njemačke: Prijete smrću kandidatima za lokalne izbore
1

Odgovornost za posljednje prijetnje smrću je preuzela grupacija koja se naziva „Državni gudački orkestar“, koja je već poznata vlastima

VIDEO

U njemačkoj saveznoj pokrajini Tirinška su, uoči nedjeljnih lokalnih izbora u toj pokrajini, učestale prijetnje smrću istaknutim političarima.

- U pismu su mi zaprijetili da će me, ako ne obustavim predizbornu kampanju, izbosti kao što se to dogodilo kelnskoj gradonačelnici prije par godina ili da će mi postaviti bombu u automobil - rekao je glavni kandidat Kršćansko-demokratske unije (CDU) u Tirinškoj (Thüringen) Mike Mohring.

On je već prošlog mjeseca primio razglednicu u kojoj mu se zaprijetilo smrću. Na ovoj razglednici autor se poziva na ubojstvo, također demokršćanskog, političara Waltera Luebckea koji je ubijen u lipnju, a za njegovo ubojstvo je osumnjičen jedan neonacist.

Prijetnje smrću, povezane s predizbornom kampanjom u Tirinškoj, gdje se u nedjelju održavaju lokalni izbori, primio je i predsjednik stranke Zeleni Rober Habeck, kao i kandidat ove stranke u Tirinškoj Dirk Adams.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odgovornost za posljednje prijetnje smrću je preuzela grupacija koja se naziva „Državni gudački orkestar“, koja je već poznata vlastima.

- Mi ne smijemo dopustiti širenje mržnje, nasilja i prijetnje smrću - poručio je Mohring preko Twittera.

Ministar unutarnjih poslova Tirinške Georg Maier je rekao kako vlasti ozbiljno shvaćaju prijetnje. On je potvrdio kako i premijer Tirinške Bodo Ramelow prima prijetnje.

U svezi s tim policija je izvršila pretres u stanu jednog poznatog neonaciste kod kojeg je pronađena „veća količina“ oružja.
U Tirinškoj bi ove nedjelje najveći broj glasova mogla osvojiti desno-populistička Alternativa za Njemačku (AfD). U Tirinškoj djeluje najekstremnije krilo ove stranke.

U susjednoj saveznoj pokrajini Saska-Anhalt prije nekoliko tjedana je izvršen teroristički napad s radikalno desnom pozadinom. Cilj napada je bila sinagoga u gradu Halleu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a