Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Istraga još traje: Profesor iz Koprivnice uzeo je bolovanje

None Foto: Screenshot/ePodravina

Jedan sat iza ponoći profesor je ponesen "cajkama" koje su počeli naručivati maturanti napustio stol, za kojim su sjedile njegove kolege, i pridružio se učenicima s kojima je nastavio piti

Istražne radnje su još u tijeku i ne možemo komentirati slučaj dok se ne sagledaju sve činjenice, kazao nam je u srijedu Dražen Laljek, glasnogovornik PU koprivničko-križevačke vezano uz prošlotjedni okršaj na maturalnoj zabavi Obrtničke škole u Koprivnici kada je maturant nokautirao profesora N.N (48) koji je navodno bio pijan.

Isto tako nismo uspjeli saznati nalazi li se profesor, kojem je u tučnjavi slomljen nos, još u koprivničkoj Općoj bolnici jer nam je ravnatelj Opće bolnice kazao kako s obzirom na Zakon o zaštiti identiteta ništa ne mogu reći, pa ni to je li u bolnici ili je na kućnoj njezi.

IZBILA MASOVNA TUČNJAVA Pretučeni profesor je u bolnici: 'Potegnuo je šaku i pogodio ga'

Iz škole, gdje je zaposlen, rečeno nam je da mu je otvoreno bolovanje, ali ni oni nisu bili voljni komentirati slučaj, osim da za sada nemaju nikakvih službenih informacija o nemilom događaju koji je bacio sjenu na završnu svečanost jedne generacije.

Podsjećamo, u Hotelu Podravina se okupilo oko 100-tinjak maturanata i sve je, kako nam je ispričao jedan od prisutnih, teklo u redu. Jedan sat iza ponoći profesor je ponesen "cajkama" koje su počeli naručivati maturanti napustio stol, za kojim su sjedile njegove kolege, i pridružio se učenicima s kojima je nastavio piti.

NA MATURALNOJ U KOPRIVNICI Novi video: Pogledajte kako je učenik nokautirao profesora...

Ponesen atmosferom počeo se skidati, a to se nekima nije svidjelo i počeli su "nestašnog" profesora snimati. Njega je to zasmetalo pa je gurnuo učenika koji mu je uzvratio nokautom. Policija je privela maturanta koji živi na širem području Koprivnice, a profesora odvezla u bolnicu.

Potaknuti tim događajem maturanti su izašli iz dvorane i došlo je do masovne tučnjave, što dodatno otežava policiji rasvjetljavanje slučaja jer treba ispitati puno svjedoka.

OBRAČUN U KOPRIVNICI 'Profesor je popio i skinuo se, a onda je vidio mobitel i poludio'

Neslužbeno doznajemo da bi se istraga trebala uskoro dovršiti, a o kvalifikaciji ozljede ovisit će i postupak protiv mladića. Ukoliko se doista ispostavi da je ozljeda teška, onda mladiću prijeti kaznena prijava, a u slučaju da se sudsko-medicinskom dokumentacijom ustanovi da se ipak radi o lakšoj ozljedi, onda će ishod biti povoljniji po njega.

Ni profesor neće proći bez kazne jer mu to navodno nije prvi slučaj da si na maturalnim feštama da oduška. Navodno je i ranije, zbog istog razloga, došao u sukob s jednim svojim bivšim učenikom.

Unatoč pokušajima, nismo mogli dobiti nikakvu informaciju od njega niti članova obitelji, kao ni od učenika koji je nokautirao svog dojučerašnjeg profesora.

 

Komentari (21)
  • Ima decko pravo sta ga je nokautirao, profesori si uzimaju za pravo puno toga

    13. 6. 2018,   12:54
  • Koliko je tu bilo profesora- kolega i da ga nisu upozorili na ponašanje? Ovo ne oslobađa odgovornosti učenika !

    13. 6. 2018,   12:51
  • Kompletnu podrsku dajen učeniku, on kao autoritet ima pravo piti s njima i uživati voditi normalan razgovor što i prilici profesoru, a da je profesor masakriran od alkohola i pada bez majice na cajke, tu su se seć tribale podići mjere kakve slijede tako da do ovog nebi ni došlo. Ali oke navikli smo da je pravda rič koja u hrvatskoj nema nikakvo značenje.

    13. 6. 2018,   13:08