Obavijesti

News

Komentari 5

Istraga o mailovima: FBI će uskoro razgovarati s Clinton

Istraga o mailovima: FBI će uskoro razgovarati s Clinton
1

Više od 2000 emailova koje je Clinton poslala i primila kao šefica diplomacije uključuju i povjerljive informacije za koje vlada zabranjuje da im se pristupa

VIDEO

 Savezni istražni ured (FBI) će vjerojatno razgovarati s Hillary Clinton u narednih nekoliko tjedana o njezinu korištenju privatnog email servera dok je bila američka državna tajnica, a već je razgovarao s nekim od njezinih suradnika, izvijestio je u četvrtak CNN.

Devetomjesečna istraga o tome jesu li prekršeni zakoni zbog toga što je držala server u svojem domu u New Yorku zasjenili su kampanju Clinton da postane kandidat Demokratske stranke na predsjedničkim izborima u studenome.

Uz samo još nekoliko preostalih saveznih država u kojima će se održati predizbori ona premoćno vodi ispred suparnika senatora iz Vermonta Berniea Sandersa.

Više od 2000 emailova koje je Clinton poslala i primila kao šefica diplomacije u mandatu predsjednika Baracka Obame uključuju i povjerljive informacije za koje vlada zabranjuje da im se pristupa izvan sigurnih kanala koje nadzire vlada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Clinton kaže da nije slala ili primala bilo kakve informacije koje su bile označene kao povjerljive i optužila je State Department i druge vladine agencije da su učinili "prepovjerljivim" njezine emailove nakon što je sudac naredio da ih se objavi. Ona navodi kako očekuje da je FBI oslobodi odgovornosti, što je u četvrtak rekla i njezina kampanja.

CNN je rekao kako oni s kojima se razgovaralo uključuju Humu Abedin, važnu suradnicu Clinton i potpredsjednicu njezine predsjedničke kampanje.

Donald Trump, vjerojatni predsjednički kandidat Republikanske stranke, i drugi republikanci su upotrijebili FBI-evu istragu da napadnu dovedu u pitanje ozbiljnost i poštenje Clinton.

"Ovi razgovori FBI-ja su još jedan podsjetnik velikog nemara koji je Hillary Clinton pokazala kao državna tajnica", rekao je u priopćenju Reince Priebus, predsjednik Republikanskog nacionalnog odbora. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda