Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Istraga pokolja u džamijama: Policija je pretresla dvije kuće

None Foto: Stringer ./REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Primarni cilj bio je pribavljanje materijala koji bi mogli pomoći policiji Novog Zelanda u njihovoj istrazi", priopćile su australska Federalna policija i policija NSW-a

Australska policija pretresla je dvije kuće na području Novog Južnog Walesa (NSW), u potrazi za materijalom koji bi mogao pomoći u istrazi oko masakra u kojemu je život izgubilo pedeset osoba, koji je prošloga petka u dvjema džamijama u Christchurchu na Novom Zelandu počinio australski ekstremist Brenton Tarrant.

ŽRTVE BRENDONA TARRANTA Najmlađa žrtva masakra na Novom Zelandu je dječak (3)

Tim za borbu protiv terorizma obavio je pretres kuća u gradu Sandy Beach, u blizini Coffs Harboura, te u mjestu Lawrence, u blizini Macleana. Australski mediji navode kako jedna od kuća pripada Tarrantovoj sestri. 

"Primarni cilj bio je pribavljanje materijala koji bi mogli pomoći policiji Novog Zelanda u njihovoj istrazi", priopćile su australska Federalna policija i policija NSW-a.

ZADRANI ŠOKIRANI "Ne možemo vjerovati da je takav monstrum bio kod nas"

Policiji u istrazi aktivno pomaže i obitelj napadača.

Tarrant, dvadesetosmogodišnji bivši instruktor fitnesa i samoproglašeni "fašist", optužen je u subotu na novozelandskom sudu za ubojstvo.

Komentari (1)
  • "Samoproglašeni fašist" ???

    18. 3. 2019,   07:47