Obavijesti

News

Komentari 39

Istraga protiv Sauche i Sandre Zeljko postala je pravomoćna

Istraga protiv Sauche i Sandre Zeljko postala je pravomoćna
1

Uskok Sauchu sumnjiči da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko nezakonito stekao 580 tisuća kuna

VIDEO

Uskokovo rješenje o proširenju i provođenju istrage protiv bivšeg predstojnika ureda premijera Tomislava Sauche i njegove tajnice Sandre Zeljko u aferi Dnevnice konačno je postalo pravomoćno, jer je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prihvatilo Uskokovu žalbu na raniju odluku suca istrage koji je zaključio da proširenje istrage nije u skladu sa zakonom.

U odluci koja je u petak poslana strankama u postupku izvanraspravno vijeće zaključilo je da je osnovana Uskokova žalba na ranije rješenje suca istrage Olivera Mittermayera koji je sredinom srpnja drugi put ukinuo rješenje o proširenu i provođenju istrage u aferi Dnevnice.

Mittermayer je suprotno ranijoj sudskoj praksi tvrdio da se istraga ne može proširiti već samo provoditi, a onda eventualno spojiti s drugim postupcima u istrazi. Tvrdio je i da mu je nerazumljiv činjenični opis koji se stavlja na teret Sauchi i Zeljko.

Odlučujući o Uskovoj žalbi vijeće je donijelo odluku, odnosno predmet više nije vraćalo sucu Mittermayeru koji je rješenje o provođenju i proširenju istrage sa sličnim obrazloženjem ukinuo i u svibnju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Time je rješenje o proširenju i provođenju istrage postalo pravomoćno i istraga može početi", kazao je Hini glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Uskok Sauchu sumnjiči da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko nezakonito stekao 580 tisuća kuna.

U proširenju istrage Sauchu je Uskok osumnjičio da je akontacije za fiktivne dnevnice dijelio sa Zeljko, nekadašnjom "krunskom svjedokinjom" u tom slučaj.

No, nju su osumnjičili da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac pa je od ožujka 2016. do veljače ove godine, po Uskokovim tvrdnjama, samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna.

Prvo ukidanje Uskokova rješenja o proširenju istrage uslijedilo je nakon što je Saucha, kao saborski zastupnik, prilikom glasovanja presudio da ne prođe zahtjev za opoziv ministra Zdravka Marića, koji je prethodno potpisao. No, Saucha je odbacio sumnje da ga je netko "kupio", pojašnjavajući da je odluku promijenio kako bi se izbjegli novi izbori.

Uskok je tada tvrdio da je Mittermayerovo ukidanje rješenja o proširenju istrage s argumentom da ono nije sukladno ZKP-u nezabilježeno u hrvatskoj pravnoj praksi.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...