Obavijesti

News

Komentari 67

Istražit će je li Martina Dalić u potencijalnom sukobu interesa

Istražit će je li Martina Dalić u potencijalnom sukobu interesa
1

Povjerenstvo je većinom glasova odlučilo da se pokrene postupak utvrđivanja je li potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Dalić u potencijalnom sukobu interesa

VIDEO

Održava se sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na kojoj se, među ostalim, raspravljalo o predmetima vezanima uz ministricu gospodarstva, poduzetništva i obrta te potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, saborske zastupnike Zorana Milanovića i Arsena Bauka te zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, piše N1.

Povjerenstvo je većinom glasova odlučilo da se pokrene postupak utvrđivanja je li potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Dalić u potencijalnom sukobu interesa prilikom donošenja odluka koje izravno ili neizravno mogu utjecati na ostvarivanje privatnih interesa zbog okolnosti da je njezin suprug član Uprave Ine.

Povjerenstvo je odlučilo sve prijave protiv nje spojiti u jednu. Naime, ministrica je prijavljena da je u sukobu interesa, jer je njezin suprug, Niko Dalić, član Uprave Ine, a ona je članica tima Vlade koji se sastaju s Upravom Ine, primaju informacije o poslovanju kompanije, ali i koji vodi pregovore oko otkupa MOL-ova udjela u vlasništvu Ine.

- Neposredno nakon stupanja na dužnost upitana na okolnost stupanja u sukob interesa, dužnosnica je istaknula da je za Inu zaduženo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te da će se izuzimati iz donošenja odluka. Međutim, iz postupaka proizlazi da se Dalić nije izuzela. Iz javnosti dostupnih podataka nije razvidno tko je donio odluku o otkupu Ine. Stoga nije poznato je li i na koji način Dalić u tome sudjelovala i jesu li na njezine odluke utjecali privatni interesi na obavljanje javne dužnosti – izvijestilo je Povjerenstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković kazala je kako se iz dosad prikupljenih podataka ne može zaključiti da je Dalić u sukobu interesa, ali trajno postoji mogućnost sukoba interesa dok god dužnosnica Dalić obavlja funkciju potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, a njezin suprug član Uprave Ine.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti