Obavijesti

News

Komentari 137

Istražitelji su se začudili jer Kikaš nije koristio računalo

Istražitelji su se začudili jer Kikaš nije koristio računalo
2

Jednoj zaposlenici trebalo je računalo pa joj je on dao svoje. Njemu, kaže Ljubičić, računalo i tako nije trebalo jer sav posao, zapravo, obavljaju njegovi suradnici

VIDEO

Bio je uvjeren da do toga neće doći. Odmahivao je rukom, u svojem stilu, kaže nam jedan od suradnika Milana Bandića. Dodaje kako su konačnu potvrdu o uhićenjima dobili u petak predvečer.

Nastavlja kako su istražitelji u Zagrebački holding dolazili gotovo svaki dan u posljednjih godinu dana. Što god su tražili, djelatnici su im to isporučili tako da u ponedjeljak, kad je bio pretres ureda u Holdingu, i nisu imali baš previše posla.

- Izašli su s nekoliko vrećica. Unutra su bili neki Ljubičićevi rokovnici i još neki dokumenti. On je bio opušten, kakav je i uvijek. Tada je dao punomoć Danijeli Franić, koja sad vodi tvrtku. Istražitelji su isto bili korektni. To su ljudi koje viđamo već godinu i pol. Pretraživali su urede od 9 do 13 sati. Naručili su pizze - kaže nam sugovornik iz Zagrebačkog holdinga.

Uvjereni su da razloga za paniku nema

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodaje kako su se iznenadili jer Ljubičić uopće nema računalo. Naime, jednoj zaposlenici trebalo je računalo pa joj je on dao svoje. Njemu, kaže Ljubičić, računalo i tako nije trebalo jer sav posao, zapravo, obavljaju njegovi suradnici.

I u Holdingu i u Poglavarstvu uvjereni su da razloga za paniku nema te da će se ova bura smiriti jednakom brzinom kojom se i dignula.

- Pritvorit će ih, ali nema razloga za strah. Ako Milan Bandić da ostavku, a smatram da bi mu to bilo pametno, iz svega će izaći još jači. Pobijedit će na izborima - kaže nam sugovornik blizak gradonačelniku i hvali njegovu zamjenicu Sandru Švaljek.

"Ljubičić nije bježao iz zemlje"

- Mislili smo da će sve biti koji dan kasnije. U utorak, a ne u nedjelju - kaže nam sugovornik. Ističe kako nema govora o tome da je Ljubičić bježao iz zemlje.

Sandra Švaljek, koja sad kao zamjenica gradonačelnika u Gradskoj skupštini ima većinu, navodno ne strahuje od toga da će izgubiti potporu. Naime, sumnja se kako bi joj HSLS, pritisnut nacionalnim partnerom HDZ-om, mogao uskratiti potporu.

- Ma nema šanse. Koliko je samo HDZ-ovaca i HSLS-ovaca u Holdingu - kaže nam sugovornik.

Među uhićenima je i Ivan Markus, direktor Službe za javnu nabavu ZGH, kojega su, doznajemo, uhitili u kafiću Spunk blizu Gradskog poglavarstva. Navodno mu ni kava još nije stigla kad su došli po njega.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a