Obavijesti

News

Komentari 6

Istraživala šverc: ‘Napad na novinarku Vijesti kukavičluk’

Istraživala šverc: ‘Napad na novinarku Vijesti kukavičluk’
2

Crnogorsku novinarku Oliveru Lakić upucali su ispred zgrade u kojoj je prije šest godina pretučena. Ima prostrijelnu ranu desne noge. Istražitelji su u grmlju pronašli baterijsku ručnu svjetiljku napadača

VIDEO

Olivera Lakić u utorak se oko 21 sat vraćala kući u Ulici sv. Petra Cetinjskog u Podgorici u Crnoj Gori. Prišao joj je muškarac i pucao joj u nogu.

Teško ranjena, pala je na pločnik. Vidjela je još najmanje dvojicu muškaraca kako bježe. Vozilom Hitne pomoći odmah su je prevezli u bolnicu gdje su utvrdili da je teško ozlijeđena. Vijesti doznaju kako je zadobila prostrijelnu ranu desne potkoljenice i da je izvan životne opasnosti. Zadržana je u Centru za vaskularnu kirurgiju.

Nakon pucnjave napadač je pobjegao kroz prolaz, a u grmlju udaljenom nekoliko metara, istražitelji su pronašli baterijsku ručnu svjetiljku. Sumnjaju da je napadač novinarku Vijesti čekao u mraku ispred zgrade u kojoj stanuje. Dvadesetak minuta prije ranjavanja Lakić je iz redakcije automobilom odvezla kolegicu na Stari aerodrom te krenula kući.

Crnogorskoj novinarki 'Vijesti' pucali u desnu nogu pa pobjegli
Crnogorskoj novinarki  'Vijesti' pucali u desnu nogu pa pobjegli

Ovo nije prvi napad na novinarku, koja se bavila istraživačkim novinarstvom. Na istome mjestu u ožujku 2012. brutalno je pretučena. Muškarac koji ju je pretukao pravomoćno je osuđen zbog napada, no nalogodavci nikad nisu otkriveni, kao ni motiv.

- Policija izuzima snimke video nadzora u blizini mjesta izvršenja. U tijeku je kriminalistička obrada - kazali su iz Uprave policije i obećali da će učiniti sve kako bi pronašli napadače.

- Nemam riječi. Dokle više će se ovakve stvari događati u Crnoj Gori? Nijedan napad na nju nije riješen.Mnoge priče koje je napisala, a koje ukazuju na kriminal nisu uopće istražene. Dokad ćemo strepiti od ovakvih kukavica? - komentirao je glavni urednik Vijesti Mihailo Jovović.

Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić rekao je da je zgrožen kukavičkim činom nasilja nad ženom. I crnogorski premijer Duško Marković poručio je da od nadležnih zahtijeva brzu i efikasnu istragu kojom će se otkriti motivi napada, napadači te sudionici i nalogodavci, a napad je osudio i ministar kulture Saša Bogdanović.

Ranjena novinarka posljednjih je mjeseci, između ostalog, pisala o švercu cigareta i da su u taj nezakoniti posao umiješani službenici policije i sigurnosnih službi. Vijesti pišu da je zbog njezinih tekstova uznemiravaju i prijete joj od veljače 2011. godine.

Nekoliko stotina građana u utorak je ispred zgrade vlade prosvjedovalo zbog napada. Transparentima “Stop nasilju” i “Za život bez straha” poručili su vladajućima što misle.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina