Obavijesti

News

Komentari 10

Istražni zatvor ili jamčevina za četvero okrivljenih za prijevaru

Istražni zatvor ili jamčevina za četvero okrivljenih za prijevaru

Okrivljenike se tereti da su od kolovoza prošle godine do veljače ove godine počinili više kaznenih djela u kojima su fiktivni i lažni oštećenici ishodovali odštetu od osiguravajućih društava

VIDEO

Sudac istrage osječkoga Županijskog suda odredio je u petak istražni zatvor za četvero okrivljenika s područja Vinkovaca i Andriješavaca, koji se terete za udruživanje radi prijevare osiguravajućih društava i naplate odštete za ozljede za koje je pribavljena lažna medicinska dokumentacija, a odredio im je i jamčevinu kao zamjenu za istražni zatvor.


Nakon akcije koja je u četvrtak provedena na vinkovačkom području i ispitivanja u Osijeku, Uskok je donio rješenje o provođenju istrage protiv 58 okrivljenika, od kojih je za četiri zatražio donošenje istražnog zatvora. Neslužbeno se doznaje da je istražni zatvor određen odvjetnicima prvoosumnjičenome i drugoosumnjičenome - ocu i sinu Marku i Željku Drnasinu, petoosumnjičenoj liječnici Mirjani Petrović Lukačević i četvrtookrivljenom osumnjičeniku, kojega se tereti za posredovanje u počinjenju kaznenih djela.


Sudac istrage osumjičenicima je odredio jamčevinu kao zamjenu za jednomjesečni zatvor, i to za prvoosumnjičenika od 300 tisuća kuna, a za ostale osumnjičenike po 200 tisuća kuna, izvijestio je taj sud.

Okrivljenike se tereti da su od kolovoza prošle godine do veljače ove godine počinili više kaznenih djela u kojima su fiktivni i lažni oštećenici ishodovali odštetu od osiguravajućih društava, rekao je novinarima glasnogovornik tog suda Miroslav Rožac.

Dodao je kako se osumnjičenicima stavljaju na teret kaznena djela zločinačkog udruživanja te više kaznenih djela davanja mita, poticanja na zloporabu osiguranja te poticanja na kazeno djelo protiv službene dužnosti i krivotvorenja službene isprave i prijevare.

Prva dvojica osumnjičenika i osumnjičenica branili su se šutnjom, a četvrtookrivljenik - posrednik iznio je obranu, ali je poricao kaznena djela, rekao je glasnogovornik i dodao da je protiv svih okrivljenika Uskok predložio istražni zatvor zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela ili dovršetka pokušanih kaznenih djela.

Osumnjičenike se tereti da su počinjenjem tih kaznenih djela podnijeli zahtjeve za naknadu nematerijalne štete od najmanje 116.915 kuna te za naknadu odvjetničkog troška od najmanje 43.125 kuna, na temelju kojih su osiguravajuće kuće isplatile 21.915 kuna za naknadu nematerijalne štete i 7500 kuna za odvjetničke troškove.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!