Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Istražni zatvor osumnjičenima za napad na Banske dvore

None Foto: YouTube

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv pet osoba zasad nepoznatog državljanstva i jednog državljanina Republike Hrvatske

Nakon što je MUP početkom tjedna objavio kako je riješio raketni napad na Banske dvore iz 1991. godine, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu priopćilo je kako je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv šest osoba, ali i kako im je određen istražni zatvor.

YouTube REAKCIJE General Bajić: Ja sam naredio bombardiranje Banskih dvora

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv pet osoba zasad nepoznatog državljanstva (1939., 1949., 1955., 1951., 1957.) i jednog državljanina Republike Hrvatske (1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva predstavnika najviših državnih tijela u pokušaju iz članka 233. Kaznenog zakona u vezi s člankom 17. stavak 1. i 2. OKZ-a RH i kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 120. stavak 1. OKZ-a RH", poručili su.

Osim toga, javljaju i kako je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv šestorice osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i posebno teških okolnosti kaznenih djela, koji je sudac istrage danas prihvatio i odredio istražni zatvor.

Komentari (8)
  • Drzava ovaj narod napaceni pravi budalama..zamislite nakon 25godina tek su nasli osumljicene a sad ih treba privesti onda osuditi iduci 25 godina a to je zabava i prica za hdz birace da malo cakulaju uz kavicu a do tada ce pomrijeti i optuzeni a naravno i sudac skupa sa njima.a ovce naravno u dalje blejee blejee..

    15. 12. 2017,   18:29
  • Brzo su se sjetili, nema šta. Zar ti ljudi ne shvaćaju koliko ispadaju smiješni i prave ruglo iz vlastite zemlje ili si zbilja umišljaju da rade nešto jako pametno.

    15. 12. 2017,   19:19
  • I? Jesu već svi u istražnom zatvoru? Ako nisu, da vam narod donira po koji kg soli?

    15. 12. 2017,   20:15