Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Istražno povjerenstvo osniva se u srijedu? HDZ-u pet mjesta

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor moglo bi biti osnovano idući tjedan, u srijedu, neslužbeno je doznala Hina u petak  u Hrvatskom saboru. HDZ i SDP navodno su dogovorili raspodjelu mjesta u povjerenstvu na način da HDZ-u i partnerima pripadne pet, oporbi četiri mjesta.

Saborski zastupnik SDP-a Goran Maras izjavio je u subotu kako još nema dogovora o istražnom povjerenstvu o Agrokoru, dodavši kako je uvjeren da će "na kraju HDZ na to pristati".

 "Dogovora još nema, inače bi to objavili i službeno. Vjerujem da će, kao i svi u Hrvatskoj, na kraju HDZ na to pristati. Tri mjeseca se protive tom povjerenstvu i sad je vrijeme, nakon svih ovih događanja, da shvate ono što svi u Hrvatskoj shvaćaju – da je to povjerenstvo bitno i da ljudi zaslužuju odgovore", rekao je Maras novinarima ispred SDP-a u pauzi sjednice Glavnog odbora, upitan je li postignut dogovor s HDZ-om o osnivanju istražnog povjerenstva o Agrokoru.

Glavni odbor SDP-a u subotu treba glasati o povjerenju predsjedniku stranke Davoru Bernardiću, koji je ranije dobio povjerenje članova Predsjedništva SDP-a.

Na pitanje hoće li on biti predsjednik tog povjerenstva, Maras je rekao kako će o tome odlučiti SDP. Netočnim je nazvao napise u medijima da će HDZ odlučivati uime SDP-a tko će biti član povjerenstva.

Vezano za neslužbene najave o osnivanju povjerenstva za Agrokor idući tjedan kazao je kako se nada  da HDZ  neće kupovati vrijeme i da se to odugovlači.  "To je jedina tema od početka zakona o povjerenstvima koja je izazvala ovakav otpor HDZ-a", ustvrdio je Maras.

Dodao je da će istražno povjerenstvo imati devet članova – pozicija njih pet, a opozicija četiri.

Maras je potvrdio i da SDP još ništa nije promjenio mišljenje vezano uz izbor sudaca Ustavnog suda.

 "Mi smo na istom stavu", rekao je dodavši kako SDP i dalje traži odgovore na pitanja vezana uz Agrokor.

 Upitan je li bilo prigovora na Glavnom odboru stranke na rad Kluba zastupnika SDP-a, Maras, koji je potpredsjednik tog kluba, odgovorio je kako uvijek ima pohvala ili kritika u životu.

Neslužbeno iz Sabora - Istražno povjerenstvo osniva se idući tjedan

Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor moglo bi biti osnovano idući tjedan, u srijedu, neslužbeno je doznala Hina u petak  u Hrvatskom saboru. HDZ i SDP navodno su dogovorili raspodjelu mjesta u povjerenstvu na način da HDZ-u i partnerima pripadne pet, oporbi četiri mjesta.

Prema zakonu, istražno povjerenstvo može imati od pet do 15 članova, sastav mu mora biti približan stranačkom sastavu parlamenta. SDP, kako se doznaje, ustrajava da se prvo glasuje o osnivanju povjerenstva, tek potom o izboru tri ustavna suca.

Komentari (25)
  • Kakovo je to "istražno povjerenstvo" a u njemu likovi iz hade3ej&esdepej bratstva koji su ovog privrednog frankenštajna i stvorili, odnosno pokrali i uništili? To je isto ko da ćaća sudac sudi sinu za ubojstvo... al sve se tu u rvackoj može... ovaj tulavi narod sve će žvaknuti...

    30. 9. 2017,   17:44
  • HDZ i SDP osnivaju povjerenstvo, a oni si i jedini krivci za ovo šta je Todorić radio ... to će završiti po onoj "Kadija te tuži, kadija ti sudi".....sve ostalo je jeftina predstava za ludi narod koji sve to puši...

    30. 9. 2017,   17:47
  • Ajme lude kuće !! Istražna povjerenstva su u ćitavom svijetu sastavljenA od članova OPORBE a ovdje će KDZ ispitivati samu sebe !!! Na zdravlje odnosno , na POVRAĆANJE !

    30. 9. 2017,   19:59