Obavijesti

News

Komentari 87

‘Istukli su mi brata, u bolnici je umro. Mislili su da smo bogati'

‘Istukli su mi brata, u bolnici je umro. Mislili su da smo bogati'

Policija je uhitila muškarca (53) koji je s još dvojicom u Zagrebu orobio i pretukao Aleksandra Kurtovića (80). Brata Milana (78) zapričali su da ne primijeti...

VIDEO

Ta trojica su tog 7. ožujka drugi put bili u našoj kući. Otišli su oko 1 sat i primijetio sam da bratu svijetli žarulja ispred vrata. Otišao sam na štaki do njega i vidio da su vrata otvorena. On je ležao potrbuške na podu sa zavezanim rukama. Prisjetio se tako najgore večeri u svojem životu Zagrepčanin Milan Kurtović (78), čijeg su brata Aleksandra brutalno pretukli i opljačkali razbojnici. Kad mu je prišao, čuo je kako teško diše.

Hranili ga na sondu

Zvao je Hitnu pomoć i policiju te su mu brata prevezli u KBC Sestre milosrdnice.

- Imao je tešku ozljedu mozga i polomljena rebra. Cijelo vrijeme je bio na intenzivnoj i hranili su ga na sondu. Prebacili su ga u Ogulin na palijativnu skrb, no ondje je nakon deset dana preminuo. Pokopan je na Miroševcu - jedva govori Milan dok se osvrće po dvorištu. U trošnoj baraci na Savskoj cesti, stan do stana, uz samu prugu, živjeli su od djetinjstva. Obojica su bila u mirovini i štedjeli su da imaju od čega živjeti u starosti. No lopovi su imali drukčiji plan. Povod pljačke najvjerojatnije je bila informacija da braća u kući, koja se doslovno urušava, čuvaju gotovinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jednom čovjeku sam naivno posudio puno novca. Nikad to nije vratio i ne znam gdje je. Valjda je mislio da i brat skriva novac pa su tako oni došli do nas - pretpostavlja muškarac. Tročlana banda je prvi put do njih došla početkom ožujka. U gluho doba noći su pozvonili prvo Milanu s pričom da im se pokvario auto i da trebaju pomoć.

- Taj neki mršavi je preskočio valjda ogradu i za njim su stigla još dvojica. Bilo je hladno pa su tražili da se ugriju. Pitali su me gdje je mehaničar i da trebaju novac za popravak. Nisam im dao ništa i uputio sam ih na majstora. Naravno da nije radio poslije ponoći, no uz priču su otišli - prisjetio se Milan prvog susreta. No banda je imala druge planove. Taj susret im je bio izvidnica, sumnjaju istražitelji.

Pušio je i ometao ga

- Vratili su se sedmog i došli na moja vrata. Prvo su bila sva trojica tu, kao da mi zahvale što sam im pomogao s autom. Zapalili su cigaretu, a onda je taj jedan poslao drugu dvojicu da odu po auto. Pričao je cijelo vrijeme pa nisam čuo da me brat zove ili zapomaže - kaže Milan. Dvojice razbojnika nije bilo svega 20-ak minuta. U to vrijeme probudili su Aleksandra i čim im je otvorio, počelo je brutalno premlaćivanje. Milan sumnja da su mu začepili usta i onda kopali po ladicama. Ne zna jesu li i koliko novca uopće našli, no vratili su se i pobjegli.

Zagrebačka policija je uhitila muškarca (53) iz Srbije koji ga je zapričavao dok su ostali mučili brata. Završio je u policijskom pritvoru, a u četvrtak treba ići na ispitivanje u tužiteljstvo. Nakon toga slijedila mu je vožnja sucu istrage, koji je trebao odlučiti o istražnom zatvoru. Za drugom dvojicom, koji imaju 48 i 31 godinu, još tragaju. Znaju tko su, a sumnjaju da su dio šire razgranate bande koja se bavi pljačkama i iznudama novca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a