Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Italija: Policajci ubili 26-godišnjeg navijača Lazija

None Foto: reuters

Gabriele Sandri bio je DJ u popularnom rimskom klubu 'Piper'. Na stajalištu gdje je mladić ubijen došlo je do obračuna navijača Lazija i Juventusa

Pokraj mjesta Arezzo policajac je u neredima ubio jednog od navijača Lazija. Taj čin izazvao je pobunu navijačkih skupina ostalih klubova pa navijači traže ostavku ministra unutarnjih poslova Amata, prenosi Dnevnik.hr.
Nakon što je policajac ubio navijača na autocesti Rim-Milano, došlo je do napada navijača na policajce diljem zemlje, posebno u Bergamu, gdje su ranjena dva policajca. Navijač Lazija Gabriele Sandri (26) bio je poznati DJ u popularnom rimskom klubu 'Piper'. Na stajalištu gdje je mladić ubijen došlo je do obračuna navijača Lazija i Juventusa. Policija je izgleda intervenirala među navijačima te je jedan od policajaca pucao u zrak. Događaj je još nejasan jer se čini da je mladić ubijen u svom automobilu. Sukob je već bio završio te je mladić s prijateljima sjeo u auto kada je zadobio metak u vrat.
Šef policije u Arezzu Vincenzo Giacobbe izjavio je da će učiniti sve kako bi se saznala istina od događaju. Predsjednik Nogometnog saveza Antonio Matarrese i ministar unutarnjih poslova donijeli su odluku o odgađanju nedjeljne utakmice Inter-Lazio zbog događaja na autocesti. Zbog ubojstva se osjetila napetost između policije i navijača na svim stadionima u Italiji gdje su se tijekom nedjelje igrale utakmice.

Komentari (1)
  • Strašno...čudim se kako ovog nema kod nas, jer se ljudi kad pocne utakmica izobliče...kao da im se mozak ugasi

    12. 11. 2007,   09:55