Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Političar iz Italije koji se protivi cijepljenju dobio vodene kozice

None Foto: Blowup/Fotogramma/Ropi

Talijanski političar Massimiliano Fedriga, član Sjeverne lige stranke koja se protivi obaveznom cijepljenju protiv 12 bolesti, dobio je vodene kozice. Morao je četiri dana provesti u bolnici...

- Dobro sam, kod kuće sam i oporavljam se. Zahvaljujem svima - napisao je na društvenim mrežama Massimiliano Fedriga (38) nakon što je otpušten iz bolnice zbog vodenih kozica.

Fedriga je član Sjeverne lige stranke koja je protiv obveze cjepljenja protiv 12 bolesti među kojima su i vodene kozice, smatrajući da se svakome mora ostaviti izbor. 

Cijepljenje protiv difterije, tetanusa, dječje paralize, ali i protiv ospica, vodenih kozica ili zaušnjaka obavezno je za upis djeteta mlađeg od šest godina u jaslice ili vrtić. 

Talijanskim je školarcima zabranjen dolazak na nastavu dok ne donesu potvrdu o tomu da su cijepljeni, a njihovi će roditelji u protivnome biti kažnjeni s 500 eura globe. Zakon je donesen zbog naglog porasta broja oboljelih od ospica i vodenih kozica.

Komentari (25)
  • Kog vraga je radio u bolnici ili kako bi on rekao, industrijskoj klaonici i tvornici novca? Ima učenih travara, alternativaca, malo molitve...baš me zanima što je dobio kao lijek u bolnici...he-he

    20. 3. 2019,   11:00
  • Kozice je dobio od kozice....

    20. 3. 2019,   11:31
  • Hahaha, strašna vijest. Zamisli, dobio je vodene kozice!! hahahahahah

    20. 3. 2019,   13:23