Obavijesti

News

Komentari 0

Italija želi riješenje za Alitaliju jer nisu mogli pronaći kupca

Država je u svibnju 2017. uvela izvanrednu upravu u kompaniji, koja je nastavila s radom zahvaljujući državnim zajmovima od ukupno 900 milijuna eura. Conteaova vlada je odobrila dodatnih 400 milijuna eura kredita koji bi tom prijevozniku trebao osigurati opstanak do iduće godine

VIDEO

Talijanska vlada traži alternativu za posrnulu zrakoplovnu kompaniju Alitalia nakon što su propali svi dosadašnji pokušaji pronalaska kupca iz privatnog sektora, kazao je talijanski premijer Giuseppe Conte.

- Jasno je da trenutno nemamo tržišno rješenje za Alitaliju. Vlada zapravo preferira takvo rješenje,  no naravno da ćemo razmotriti, i to upravo činimo, i druge alternative - naglasio je Conte.

Nije pojasnio što misli pod 'alternativom', izbjegavajući odgovoriti na pitanje namjeravaju li nacionalizirati kompaniju.

Talijanska vlada u više je navrata pomicala rokove zainteresiranim kupcima za dostavljanje ponude za Alitaliju, bez rezultata. Posljednji je istekao 21. studenog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Država je u svibnju 2017. uvela izvanrednu upravu u kompaniji, koja je nastavila s radom zahvaljujući državnim zajmovima od ukupno 900 milijuna eura. Conteaova vlada je odobrila dodatnih 400 milijuna eura kredita koji bi tom prijevozniku trebao osigurati opstanak do iduće godine.

Do prošlog tjedna jedan od glavnih kandidata za preuzimanje Alitalije bila je državna željeznička kompanija Ferrovie dello Stato (FS), koja je predvodila konzorcij za njezino preuzimanje. Konzorcij se raspao nakon povlačenja Atlantije, kompanije u vlasništvu obitelji Benetton, koja upravlja zračnim lukama i autocestama. Članovi konzorcija bili su i talijansko ministarstvo gospodarstva i američka zrakoplovna kompanija Delta.

Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa također je pregovarao o preuzimanju Alitalije ali je u više navrata istaknuo da je spreman dostaviti ozbiljnu ponudu tek nakon temeljitog restrukturiranja i ukidanja znatnog broja radnih mjesta.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.