Obavijesti

News

Komentari 99

'Ivan je bio sjajan mladić, ne znam što reći, svi smo u šoku'

'Ivan je bio sjajan mladić, ne znam što reći, svi smo u šoku'
1

Od Ivana su se oprostili kolege na Facebook stranici Vatrogasci - oni su naši heroji. -  Bog sebi uzima samo najbolje. Brate po vatri, počivaj u miru

VIDEO

Vatrogasac Ivan Galeković (24) preminuo je u bolnici nakon nesreće tijekom gašenja požara na zgradi u Velikoj Gorici u subotu poslijepodne. Bio je pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice. 

- Dosta dugo sam ga poznavao. Sjajan mladić. Od mladih dana je on dio JVP Velika Gorica, a dvije godine je kod nas baš kao profesionalni vatrogasac. I njegov otac također je vatrogasac kod nas. Tako je Ivan i počeo svoju vatrogasnu karijeru - rekao nam je zapovjednik JVP Velika Gorica, Borislav Turan i dodao:

- Što da vam kažem. Ne znamo više niti što reći u ovom trenutku. Cijela postrojba je u šoku. Svi nas traže nešto da kažemo, a mi ne znamo što. Nekako trebamo nastaviti živjeti nakon ovoga, a ne znamo kako.

Kolege se opraštaju od Ivana: 'Brate po vatri, počivaj u miru'
Kolege se opraštaju od Ivana: 'Brate po vatri, počivaj u miru'

Od Ivana su se oprostili kolege na Facebook stranici Vatrogasci - oni su naši heroji. 

 Bog sebi uzima samo najbolje. Brate po vatri, počivaj u miru i s nekog boljeg i ljepšeg mjesta pazi na nas. Iskrena sućut obitelji i kolegama. Vatrogasac nikad ne umire, on vječno živi u srcima onih koje je spasio - napisali su.

Preminuo je mladi vatrogasac: 'Čuli smo čak četiri eksplozije'
Preminuo je mladi vatrogasac: 'Čuli smo čak četiri eksplozije'

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je u ime Hrvatske vatrogasne zajednice sućut u povodu smrti 24-godišnjeg velikogoričkog vatrogasca koji je u subotu navečer podlegao ozljedama zadobivenima u gašenju požara u Velikoj Gorici.

Smrt mladog vatrogasca, velikogoričke Javne vatrogasne postrojbe velik je gubitak za postrojbu, njegovu obitelj i općenito hrvatsko vatrogastvo, rekao je Tucaković, poručivši kako je to tužan dan za hrvatsko vatrogastvo, priopćila je u nedjelju Hrvatska vatrogasna zajednica.

Vatrogasci su, kazao je, tu da gase požare, spašavaju ljude i imovinu što rade vrlo uspješno i profesionalno, ali njihov posao je iznimno opasan i toga je svjestan svatko tko se bavi tim pozivom.

'Nismo vidjeli kako je nastradao'

Policija još očevidom utvrđuje okolnosti njegove smrti. Još jednom vatrogascu koji je sudjelovao u intervenciji pružena liječnička pomoć u istoj bolnici.

Zapovjednik velikogoričke Javne vatrogasne postrojbe Borislav Turan izjavio je Hini kako vatrogasci koji su bili na intervenciji nisu vidjeli u kojim je okolnostima nastradao njihov kolega.

Velika Gorica: U stambenoj kući izbio požar, na intervenciji ozlijeđeno dvoje vatrogasaca

Podsjetimo, u Ulici Mate Lovraka buknuo je požar u potkrovnom stanu.  Izgorjelo je cijelo krovište. Ivan je ozlijeđen tijekom gašenja i u teškom je stanju prevezen u KBC Rebro gdje je kasnije preminuo. Jedan njegov kolega je također ozlijeđen kada je na njega pala greda, a njega je zbrinula Hitna pomoć. 

Krstičević izrazio sućut

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uputio je u nedjelju izraze sućuti obitelji i kolegama poginulog vatrogasca, Ivana Galekovića pripadnika Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice, istaknuvši kako je to iznimno težak trenutak za Hrvatsku, a da je Ivan pokazao što znači biti istinski heroj.

"U ime Ministarstva obrane i Hrvatske vojske izražavam iskrenu sućut obitelji poginulog vatrogasca. U ovakvim teškim trenucima, ne postoje riječi koje bi mogle donijeti utjehu najbližima, ali uz vas smo svim srcem i dijelimo vašu bol i tugu." 

"Ovo je iznimno težak i tužan trenutak za cijelu Hrvatsku. Kažu naši vatrogasci kako je dobar dan onaj kada se svi vrate svome domu. Ivan je izgubio svoj život nesebično braneći tuđi dom, čime je postao heroj i junak u pravom smislu te riječi", stoji u izrazima sućuti potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića obitelji i kolegama poginulog vatrogasca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.