Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivan kamionom usmrtio dijete: 'Lazar mi je umro na rukama...'

None Foto:

Švicarska: Ivan L. samo dva mjeseca vozi kamion za tvrtku Siegrist Transporte AG. Njegov šef ga brani. Kaže da je na tom mjestu mrtvi kut relativno velik

Lazar Perić (10) vraćao se kući. Pregazio ga je kamion. Njegov stariji brat Miloš (12) pozvao je roditelje, a otac Branislav (50) je odmah dotrčao do mjesta nesreće. Morao je gledati kako mu sin umire...

Lazar i Miloš na romobilima su se u utorak vozili kući u Effretikonu u Švicarskoj i morali su još samo prijeći preko pješačkog prijelaza. Miloš se vozio ispred brata. Ivan L. (19) u kamionu nije vidio Lazara i nije kočio. Lazar je ostao ležati na asfaltu, teško ozlijeđen.   

Foto: Dario Šimović/Facebook Ivan L. je kamionom naletio na dječaka

- Miloš nam je rekao da je vikao "stani" i da je pokušao zaštititi brata, ali nije uspio - rekao je otac Branislav, porijeklom iz Srbije, za Blick. On i supruga Olivera (44) su bili doma i čekali su da dječaci dođu na ručak. 

- Došao je Miloš i rekao da se Lazaru dogodilo nešto loše. Odmah sam otrčao tamo. Lazar je teško disao, nije mogao govoriti. Uzeo sam njegovu ruku. Cijelo vrijeme me gledao. Držao sam ga za ruku sve dok nije umro - kaže Branislav. U međuvremenu je stigla hitna pomoć, ali nisu uspjeli spasiti dječaka. 

Foto: Dario Šimović/Facebook

Ivan L. samo dva mjeseca vozi kamion za tvrtku Siegrist Transporte AG. Njegov šef ga brani.

- Napravio je sve što je mogao. Nije vozio brzo, a na tom mjestu čovjek mora paziti na puno toga. Na desnoj strani je mrtvi kut relativno velik - kaže Daniel Siegrist (41). Ivan L. živi s roditeljima u Glattbruggu. Njegova majka kaže da će njezin sin cijeli život morati živjeti s krivnjom. 

- Ivan je loše, jako loše. Jako mu je žao. Ja plačem cijele dane. Suosjećam s obitelji stradalog dječaka i želim kontaktirati njegove roditelje samo ne znam što bih im rekla u ovoj teškoj situaciji - kaže Ivanova majka za Blick. Dodala je kako je njezin sin oduvijek htio biti vozač kamiona. Dodaje da je Ivan zatražio pomoć svećenika.

- Tragedija je na njemu ostavila traga - kaže majka. 

 

Komentari (32)
  • Strašno strašnija nemoze biti Moja sućut roditeljima

    7. 12. 2018,   21:14
  • E j.bi ga....ne daj bože ikome da mu dijete umre na rukama

    7. 12. 2018,   21:09
  • Bože moj dragi!!!ovaj dio gdje ga je gledao cijelo vrijeme, nešto najtužnije što sam ikad pročitao!!! Imam dijete i nemogu ni pomisliti na tako nešto!!Sućut obitelji!!

    7. 12. 2018,   22:50