Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivan zaklao sedam ljudi: 'Zašto bi mi bilo žao? Nije me briga...'

None Foto: Screenshot/youtube

Australski ubojica hrvatskog porijekla umro je od raka. Iako su se istražitelji nadali da će pred smrt sve priznati, Ivan Milat koji je brutalno zaklao sedam ljudi, nije se ni pokajao

Smrt serijskog ubojice Ivana Milata očekivala se pa su detektivi odlučili pred smrt izvući priznanje iz njega. Vjerovali su da će prije nego što umre priznati svoje zločine i možda izraziti neko kajanje. No to se nije dogodilo. Proveli su s njim dane pokušavajući razgovarat ali sve je bilo uzalud...


Zajedno su s njim gledali emisiju u kojoj je ekskluzivne intervjue dala obitelj Milatovih žrtava. Roditelji jedne od žrtava Caroline Clarke, Ian i Jacgui kazala su:
- Bila je na početku života, tko zna gdje bi bila sada da je ostala živa. Možda bi se udala i imala djecu? Čime bi se bavila, kako bi živjela? Često o tome razmišljamo - kazali su neutješni roditelji -

Foto: Screenshot/youtube
Milat je gledao te intervjue i nije reagirao. Njegov komentar je bio:
- Zašto ja ovo moram gledati? Oni su samo rekli ono što vi očekujete od njih da kažu. Nije mi ih žao, zašto bi mi ih bilo žao?

AUSTRALIJA ODAHNULA Umro je Hrvat serijski ubojica: Brutalno je zaklao 7 turista...

Milat se dok je razgovarao s istražiteljima dosađivao, pravio se da spava, nije htio razgovarati, odbijao svaku suradnju. Do samog kraja negirao je ubojstva.

- Nije me briga, prihvatite to - kazao je Milat koji je ipak cijelo vrijeme izražavao ljutnju zbog toga što je zatvoren.

Foto: Screenshot/youtube

Ovaj potomak Hrvata osuđen je 1996. godine na sedam doživotnih kazni zatvora zbog brutalnih ubojstava sedam autostopera čija su tijela pronađena u rukom iskopanim grobovima u šumi u australskoj državi Novi Južni Wales.

LJUBAVNICA SERIJSKOG UBOJICE 'Ivan je uživao u ubojstvima, a prema meni je uvijek bio dobar'

Zbog karcinoma želuca, već dulje vrijeme se nalazio u zatvorskoj  bolnici, a stanje mu se pogoršalo prije tjedan dana. Posljednjih dana je odbijao liječenje. No Milat ni na samrtnoj postelji nije priznavao krivicu za brutalna ubojstva koja je počinio. Umro je prije tri dana.

O Milatu su se pisale knjige, snimali dokumentarci i serije te čuveni igrani film Vučji potok (Wolf creek).


 

Komentari (4)
  • Ivan Milat nije zaklao vec upucao sedmero

    5. 11. 2019,   11:07
  • Izrod, nema veze od kud je, i tko je. Monstrum.

    31. 10. 2019,   13:52
  • Šteta što se još nije patio ........

    31. 10. 2019,   13:36