Obavijesti

News

Komentari 62

Ivan Vilibor Sinčić tvrdi: Cijela Vlada mora biti 'pometena'

Ivan Vilibor Sinčić tvrdi: Cijela Vlada mora biti 'pometena'
1

Sinčić je rekao i kako je "poznato da hrvatsko pravosuđe najviše hrabrosti ima upravo s onima koji su otpisani iz svih političkih kombinacija te se njih procesuira"

VIDEO

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić poručio je u ponedjeljak kako cijela Vlada mora biti "pometena" zbog "gnusnih afera oko imovine ministara", a ustvrdio je i kako je skandalozno to što nadležne institucije sve ignoriraju.    

"Toliko je bilo gnusnih afera oko imovine, porijekla imovine, od Kuščevića, Gorana Marića, ministrice Žalac koja se sad već polako zaboravlja, Tolušića, da je normalnom, poštenom čovjeku to gnusno gledati, a skandalozno je što institucije ove zemlje to ne samo da opravdavaju, nego ignoriraju", rekao je Sinčić.

Cijela Vlada, kaže, mora biti pometena je sama sigurno nikada neće dati ostavku. "Ako da ostavku mnogi koji su sada u njoj neće nikad više biti ministri, a to znači da će biti politički gubitnici", istaknuo je Sinčić na zagrebačkom Hipodromu, nakon konferencije za novinare na kojoj se Živi zid oštro usprotivio najavljenim izmjenama Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Zagreba.

Sinčić, koji je i novoizabrani hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, rekao je i kako je "poznato da hrvatsko pravosuđe najviše hrabrosti ima upravo s onima koji su otpisani iz svih političkih kombinacija te se njih procesuira".

"Da ne nabrajam sad neke slučajeve kojima smo sad svjedočili. Sanader nakon što je izgubio svu moć, onda su se sjetili da je 1991., prije 20 godina tamo nešto napravio oko Hypo banke. Glavaš tek kad je ispao iz HDZ-a su se sjetili da je nešto radio za vrijeme rata. Oni će se sigurno grčevito držati jer se zapravo bore za vlastitu slobodu i da sačuvaju imovinu", ustvrdio je Sinčić.

Smatra kako bi jedino pošteno rješenje bilo da se "resetira" cijeli politički sustav.

Moć oporbe slomljena kada je Marić "preživio"

Mišljenja je i kako je moć oporbe slomljena onog časa kad je ministar financija Zdravko Marić "preživio, a nije trebao preživjeti'". 

"Kada se počela javljati teška politička korupcija, kad su se počeli javljati 'žetončići' toga časa postalo je jasno da ovaj saziv Sabora ima za zastupnika cijenu. Čak i da ode, recimo, Pupovčeva stranka, čak i da ode HNS, mnogo ima tamo 'spavača' koji će za neki mali ustupak dignuti ruku", ocijenio je Sinčić.

Upitan za komentar osnivanja Stranke Ivana Pernara, njegovog bivšeg stranačkog kolege, Sinčić je tek kratko poručio: "Neka mu je sa srećom!" 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk