Obavijesti

News

Komentari 81

Ivica Dačić o spaljivanju Milorada Pupovca: 'Dosta šale'

Ivica Dačić o spaljivanju Milorada Pupovca: 'Dosta šale'
1

Ovo što se događa u Hrvatskoj dokaz je da su naše ocjene o antisrpskoj kampanji u toj zemlji potpuno opravdane, izjavio je srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić

VIDEO

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić pozvao je u ponedjeljak sve hrvatske dužnosnike da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe i, u povodu performansa s paljenjem lutke Milorada Pupovca i simuliranja napada na vaterpoliste Crvene zvezde na karnevalu u Kaštel Sućurcu, poručio: 'Dosta su se šalili'.

- Ovo što se događa u Hrvatskoj dokaz je da su naše ocjene o antisrpskoj kampanji u toj zemlji potpuno opravdane. Sve je posljedica toga što se, umjesto jednoglasne osude, uvijek pojave i neki koji bi da relativiziraju napade i divljanje - izjavio je za Večernje novosti od ponedjeljka Ivica Dačić.

Tom je ocjenom Dačić reagirao na spaljivanje lutke saborskog zastupnika SDSS Milorada Pupovca na karnevalu u Kaštel Sućurcu, te igrokaz nedavnog napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi, naglasivši kako takve incidente treba shvatiti ozbiljnije nego li dosad.

Vaterpolisti Zvezde opet stižu u Split! Traži se više policije...
Vaterpolisti Zvezde opet stižu u Split! Traži se više policije...

- Na karnevalu u Kaštelima simuliran je linč srpskih sportaša na splitskoj Rivi i zapaljena lutka s likom Milorada Pupovca - podsjećaju Večernje novosti, uz Dačićev komentar da su 'umjesto snažnih osuda i isprika zbog neviđenog skandala' koji se nedavno dogodio u Splitu, 'stigle nove provokacije'.

- Ako se iz pokušaja linča vaterpolista Crvene zvezde izrodio igrokaz za široke narodne mase - trebamo li strepiti i da bi 'šala' sa spaljivanjem lutke Pupovca mogla bude generalnom probom za nešto što se sprema njemu kao lideru Srba? - upitao je Dačić i pozvao na ozbiljnije reakcije dužnosnika u Hrvatskoj.

'Dosta su se šalili'

- Zato pozivamo sve hrvatske dužnosnike, na svim razinama, da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe. Dosta su se šalili - naglasio je Dačić.

Večernje novost ukazuju i na reakciju sudionika maškara u Kaštelu: 'Da skandal na maskenbalu u Kaštelima bude veći, okupljeni građani su s odobravanjem propratili spaljivanje lutke na lomači, uzvikujući 'Pupovac se pretvorio u pepeo'.

List prenosi i ocjenu hrvatskog kolumnista Drage Pilsela objavljenu na Twiteru.

- Ali, kada vidim kako pale lutku Milorada Pupovca u Kaštel Sućurcu, tada shvaćam da je i to zabava maloumnih fašista koje bi sve do jednog trebalo pobacati u more. Mada, ne verujem u njihovo otrežnjenje - napisao je Pilsel. 

'To nije Hrvatska kakvu želimo'

Nakon incidenta u Splitu premijer Andrej Plenković u više je navrata oštro osudio huliganski napad na trojicu vaterpolista Crvene zvezde usred bijela dana na splitskoj rivi, rekavši da su takvi slučajevi krajnje neprihvatljivi i nikako ne doprinose slici niti Grada Splita niti Hrvatske 'onakve kakvu je mi želimo'. 

- Radi se o neugodnom i lošem događaju.To najoštrije osuđujemo, krajnje je neprihvatljivo. Policija je djelovala i huligani su identificirani i uhićeni. Hrvatska vlada najoštrije osuđuje takva ponašanja i očekujemo da policija, a kasnije i pravosuđe rješavaju ovakve slučajeve koji su nedopustivi i nikako ne pridonose slici niti grada Splita niti Hrvatske onakve kakvu je mi želimo - kazao je Plenković na sjednici vlade nakon incidenta.

Hrvatski vaterpolo savez kao i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara također su osudili napad na vaterpoliste Crvene zvezde.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!