Obavijesti

News

Komentari 290

"Ivica je samo radio i radio, a sada nam se to obija o glavu..."

"Ivica je samo radio i radio, a sada nam se to obija o glavu..."
2

Priča o Todorićima sad dostiže svoj dramatični finale jer se iz dana u dan urušava njihov dosadašnji stil i način života. Vesna Todorić otvorila je dušu samo za 24sata...

VIDEO

Nikad u životu nisam mislila da bi nam se ovako nešto moglo dogoditi. Nemam riječi kojima bih opisala kako se osjećam u trenucima kad mi supruga tretiraju kao najvećeg krivca u zemlji za koju je srcem radio više nego za svoju obitelj. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:56

- Moj suprug samo je radio i radio, a ja sam 40 godina bila sama s mojom djecom. I na godišnjim odmorima nikad nije mogao biti s nama zbog svojega posla i sad nam se to ovako obije o glavu - izjavila je ekskluzivno za 24sata Vesna Todorić govoreći o posljednjim mjesecima koji su izuzetno teški za cijelu obitelj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priča o Todorićima sad dostiže svoj dramatični finale jer se iz dana u dan urušava njihov dosadašnji stil i način života.

S njegovom suprugom Vesnom Todorić stupili smo u kontakt na dan objave revidiranog financijskog izvješća Agrokora. Samozatajna

Todorićeva supruga do sada nije davala izjave niti intervjue, držala se podalje od javnosti. Molila nas je za razumijevanje prema obitelji “u danima koji su najkritičniji za njihov opstanak”. 

- Znam da vam je to posao, ali mislim da me razumijete s ljudske strane. Kako bi vama bilo da vam se to događa. Mislim da nije red da istupam u medije, nadam se da me razumijete – ljubazno nam je pojasnila Vesna Todorić. 

Dok je njezin suprug Ivica Todorić gradio i širio Agrokor, Vesna se nikad nije isticala niti je sudjelovala u raspodjeli imovine obitelji. Kao što smo ranije objavili, ona je kućanica koja, koliko je poznato, nije suvlasnica Kulmerovih dvora u zagrebačkim Šestinama, a ni druge nekretnine iz Agrokora nisu prenesene na nju. Vesna ima tek jedan poslovni prostor u strogom centru Zagreba. Riječ je o prostoru od 29 četvornih metara smještenom u zgradi na križanju Tkalčićeve i Radićeve ulice. 

U jednom od rijetkih intervjua koje je dao medijima, Ivica Todorić je rekao kako je u svojoj poduzetničkoj karijeri, koja je počela 1976., samo jedan jedini put išao na godišnji odmor. 

- Budući da sam lovac, jedne godine sam išao u Afriku na dvanaest dana. Nažalost, morao sam se radi posla vratiti sedmog dana. Tad sam prvi i jedini put bio na nekom drugom kontinentu. Nikad nisam bio ni u New Yorku, ni u Americi, ni u Kini - rekao je Ivica Todorić u intervjuu za Večernji list u listopadu 2010. godine. 

Životni stil obitelji Todorić bio je sve samo ne skroman. Iako je Agrokor u velikim problemima, članovi obitelji Todorić imaju vrijedne nekretnine neopterećene dugovima. Upravo su im one garancija da u budućnosti neće tako lako pasti na prosjački štap. I nakon gubitka Agrokora obitelj Todorić može uživati u lagodnom životu. Osim nekretnina, voze luksuzne automobile, vlasnici su brojnih umjetnina, a sigurno su ostavili i ušteđevinu za “crne dane”.

U svakom slučaju, za budućnost se ne moraju brinuti, osim ako im policijske istrage ne preokrenu živote, a vrijedna imovina koju posjeduju ne ode na bubanj. 

Samo na gorivo tijekom ljetovanja trošili su stotine tisuća kuna

Luksuzni odmori obitelji na jahti i gliserima, raskošni objedi, vožnja helikopterom..., dio su lifestylea obitelji Todorić. U svibnju smo ekskluzivno objavili fotografije ljetovanja i zabavnih krstarenja Jadranom. Tijekom odmora su samo na gorivo trošili stotine tisuća kuna. Članovi obitelji Todorić provodili su se i u SAD-u i u Disneylandu, a krstarili su i po Karibima već kad je bilo jasno da Agrokoru nema spasa.

Gotovo da nije bilo vikenda da Ivica Todorić nije otišao u lov

Dok je bio na čelu Agrokora, nije plaćao dobavljače, milijune je ostao dužan za poslovne prostore, ali je za svoju najveću strast Ivica Todorić uvijek imao novca. Ni kune nije ostao dužan za koncesiju za lovište na Moslavačkoj gori. Prema pisanju medija, gotovo da nije bilo vikenda da Ivica Todorić nije svratio do lovišta. Najčešće se dovezao helikopterom.

Tisuće eura su Todorići trošili na brojne narodnjačke zvijezde

Ivica Todorić je svojoj djeci priredio raskošne svadbe. Na vjenčanju kćeri Ive bilo je više od 300 uzvanika. Na narodnjačke zvijezde koje su im svirale na tulumima Todorići su trošili tisuće eura. Nije se štedjelo na božićnim gozbama ni na domjencima u Kulmerovim dvorima, na kojima je čelni čovjek obitelji častio poslovne suradnike.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 290
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su