Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivica Kirin o smjeni Tolušića: Izgubili smo sposobnog čovjeka

Gradonačelnik Virovitice nije dobro podnio smjenu Tomislava Tolušića. Što se tiče njegovih afera, kaže da je to 'stvar novinarstva'

Josip Đakić je, prema pisanju medija, izgubio kontrolu na sastanku HDZ-ovaca. Podivljao je zbog smjene Tomislava Tolušića, svog stranačkog kolege i uzdanice iz virovitičkog kraja, a na kraju je situacija navodno eskalirala do točke da su ga Plenković i Brkić morali smirivati.

BURNO IZA KULISA Žalac i Tolušić nazdravili uoči smjene: 'Nitko nije ni zucnuo'

'Svima nam je ovdje žao'

Tolušić je uz Đakića i Kirina dio HDZ-ove osovine iz virovitičko-podravske županije pa je razumljiva nervoza zbog njegovog ispadanja iz političkog vrha. Doduše, sad su u drugom resoru dobili Vesnu Bedeković koja će zamijeniti Nadu Murganić na mjestu ministrice demoografije, ali čini se kako je virovitičkim HDZ-ovcima ovo slaba utjeha.

Josip Đakić je odbio komentirati išta u vezi s Tolušićevom smjenom pa smo se obratili virovitičkom gradonačelniku Ivici Kirinu. I on je razočaran Plenkovićevom odlukom.

- Podržavam Vesnu Bedeković, radila je kao dekanica i odradila je dobar posao. To se vidi i po rezultatima. Međutim, žao mi je zbog Tolušića, svima nam je ovdje žao zbog njega. Pokazao je svoje znanje i napravio puno toga, i to ne samo za Viroviticu - kaže nam Kirin.

- Žao mi je što smo izgubili vrlo sposobnog čovjeka. Sve ovo što se sredilo i napravilo u Virovitici, od dvorca nadalje, stajalo je godinama i stajalo bi i dalje da nije bilo njegovog angažmana - rekao nam je gradonačelnik Virovitice. 

VIDEO: SMJENA MINISTARA Plenkovićeva rekonstrukcija: Idu Murganić, Tolušić i Žalac

'Sve je još svježe'

Upitali smo Kirina kako komentira brojne afere kojima je Tolušić opterećen.

- Ne mogu komentirati afere, to je stvar novinarstva. Svatko odgovara za sebe, a ja ga gledam prvo kao čovjeka. Vesna će preuzeti ulogu, po rezultatima se vidi da ima iskustva i da nije osoba s ceste, ali teško da će bilo tko dosegnuti koliko je Tolušić vukao - smatra Kirin. 

Zanimalo nas je kako komentira vijesti o Đakićevom bijesu zbog Tolušićeve smjene te smatra li da je premijer ispravno postupio.

- Teško mi je o tome govoriti jer nisam bio sudionik sastanka, ali vrijeme će pokazati je li to bila ispravna odluka. Meni je osobno žao Tolušića jer ga poznajem. Još se nisam čuo s njim, čekam vikend. Nisam ga htio gnjaviti jer je sve još svježe - suosjećajan je Kirin.

Tema: Hrvatska

Komentari (36)
  • Izgubili ste vi nesposobnog čovjeka jer se dao uhvatiti.

    18. 7. 2019,   15:37
  • Stvar novinarstva hahaha JUBITO

    18. 7. 2019,   15:33
  • Vitovitička MAFIJA!!! Tolušić, Đakić i Kirin!!! Počeli su i ubijati da se ne otkriju njihove malverzacije i pljačke!! Sve vam govori činjenica da se Kirin očajnički zauzeo da mu se podignu ovlasti i da sudjeluje u istrazi "samoubojstva" g. Palme i nestalim milijunima!! Kirin, koji bi trebao biti jedan od osumljičenih sudjeluju u istrazi!!!! To je smiješno i tragično!! Pametnom dosta...

    18. 7. 2019,   16:05