Obavijesti

News

Komentari 180

Ivo Josipović putuje u Vatikan, ide na svečanost kanonizacije

Ivo Josipović putuje u Vatikan, ide na svečanost kanonizacije
1

Predsjednik Ivo Josipović će u nedjelju nazočiti svečanosti kanonizacije blaženih Ivana XXIII. i Ivana Pavla II. na Trgu svetog Petra u Vatikanu. S njim ide i supruga

VIDEO

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa suprugom nazočit će svečanosti kanonizacije blaženih Ivana XXIII. i Ivana Pavla II. na Trgu svetog Petra u Vatikanu u nedjelju, 27. travnja ove godine.

Bit će to prva dvostruka kanonizacija u povijesti Katoličke crkve te se očekuje dolazak izaslanstava iz šezdesetak zemalja, od toga dvadesetak šefova država, oko dvadeset premijera i velik broj ministara. Također se očekuje dolazak velikog broja hodočasnika i vjernika iz cijeloga svijeta, nazočnost gotovo svih kardinala i nekoliko tisuća biskupa.

Riječ je o jednoj od najvećih svečanosti u novijoj povijesti Katoličke crkve, te se uz papu Franju očekuje i nazočnost umirovljenog Benedikta XVI.

Predsjednik ide i u posjet Turkmenistanu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik Josipović sa suprugom boravit će u državnom posjetu Turkmenistanu, 29. i 30. travnja ove godine, gdje će prvog dana voditi službene razgovore sa svojim domaćinom, predsjednikom Gurbangulijem Berdimuhamedovim, a drugog dana obići luku Turkmenbaši, u koju će u listopadu ove godine uploviti dva broda koje „Uljanik“ gradi za naručitelja iz Turkmenistana, kao i naftnu rafineriju u tom gradu. 

Kao potvrda vrlo dobrih bilateralnih odnosa i zajedničke želje za jačanjem tih odnosa, osobito na gospodarskom planu bit će potpisan niz bilateralnih sporazuma o gospodarskoj i kulturnoj suradnji, kao i ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja te memorandum o suradnji u području turizma.

Upravo zbog jačanja gospodarske suradnje, u izaslanstvu Predsjednika Republike Hrvatske bit će brojno gospodarsko izaslanstvo te će biti organiziran Turkmensko-hrvatski poslovni forum na kojem će se predstaviti hrvatske tvrtke iz sektora energetike, strojne obrade, niskogradnje, metaloprerađivačke industrije, brodogradnje i turizma.

U izaslanstvu Predsjednika Republike će biti i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)