Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivo Sanader: Nije cool tući ženu, tko tuče nije frajer!

None Foto: D.Puklavec

Ivo Sanader govorio je o izmjenama Zakona o državnim službenicima, kojim je propisano da obiteljski nasilnik ne može biti državni službenik

Za nas nasilje u obitelji nije kavalirski delikt, izjavio je premijer Ivo Sanader na sjednici Vlade govoreći o izmjenama Zakona o državnim službenicima, kojim je, među ostalim, propisano da obiteljski nasilnik ne može biti državni službenik.
- Onaj tko tuče žene nije frajer. Nije cool tući ženu. To je zločin - rekao je premijer napominjući da se upravo muškarci moraju boriti za mijenjanje svijesti o obiteljskom nasilju. Navedenim zakonom propisano je i da službenika osumnjičenog za korupciju suspendiraju do kraja postupka, a prvi put su uvedeli i odredbu o zaštiti "zviždača". Na početku sjednice Sanader je ponovio da nema sukoba između Vlade i HNB-a, tj. guvernera Željka Rohatinskog.
- Postoji ozbiljna situacija u kojoj svatko sukladno svojoj ulozi mora voditi računa da olakša stanje i situaciju hrvatskim građanima - rekao je ističući da nitko ne želi prebaciti odgovornost ili ovlasti na nekog drugog. Najavio je i daljnje razgovore s guvernerom Rohatinskim o poskupljenjima te inflaciji.

Komentari (90)
  • puno ljepši nick sada imaš bijela latice :D

    24. 1. 2008,   18:39
  • Tko tuce nije fer i nije \" COOL TUCI ZENU\" sta je ovo MTV???

    24. 1. 2008,   18:44
  • Sumnjam da oni koji to rade ne bi to radili da imaju novaca... Ima i bogatih koji mlate žene.. Stvar je ipak u mentalitetu. Tim idiotima ni novci ni zatvori ni ludnice neće pomoći da shvate da to nije u redu. Žalosno... A i one žene koje trpe to kao zbog svoje djece su isto tako jadne...

    24. 1. 2008,   18:35