Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivo Sanader se molio sa stradalnicima na Ovčari

None Foto: DNA 6

Premijer je položio vijenac i zapalio svijeću podno spomen obilježja na Ovčari, te ostavio na križu krunicu koju je dobio od pape Benedikta XVI

Ubili su 200 civila, a kažnjeni su kao navijači koji su pravili nered na nekoj utakmici. Zbog te nepravde osjetili smo potrebu ponovno biti blizu svojih ubijenih na Ovčari koje je Europa ovom presudom opet ubila. Umjesto da odašilju poruku svijetu da se takav zločin nikad više ne smije ponoviti, Haaški tribunal ga je pozdravio i još se posprdao s nama, ogorčene su majke ubijenih i ranjenih koje su se došle moliti na mjesto masakra.Premijer Sanader pridružio se velikom broju stradalnika u četvrtak navečer koji su se okupili na Ovčari povodom presude vukovarskoj trojci.
- Došao sam na Ovčaru iz jednog žestokog osjećaja otpora i prosvjeda prema ovakvoj nepravednoj i neljudskoj presudi. Došao sam biti s Vukovarcima u ime cijele Hrvatske - rekao je Sanader, dodavši kako je haaški sud ovom presudom pobio samog sebe, te da presuda za Hrvatsku ne vrijedi.
- Koliko je ljudi ovdje na Ovčari trebalo biti ubijeno da ti zločinci dobiju doživotnu kaznu koju zaslužuju? Pozivam cijelu hrvatsku javnost da i u ovom teškom trenutku sačuvamo prisebnost jer znamo što treba napraviti i da žrtve koje su ovdje pale u Vukovaru nisu bile samo za Vukovar, nego za cijelu Hrvatsku, a rekao bih i za Europu, izjavio je Sanader i dodao kako će Vlada poduzeti sve da se presuda pobije. Već u petak poslat će pismo Vijeću sigurnosti UN-a u kojem iznosi stav kako je presuda nepravedna. U pratnji Jadranke Kosor, Petra Čobankovića i Ivana Šukera, premijer je položio vijenac i zapalio svijeću podno spomen obilježja na Ovčari, te na mjestu masovne grobnice ostavio na križu krunicu koju je nedavno dobio od pape Benedikta XVI. Brojne obitelji stradalih iz Vukovara u tišini su se molile za žrtve Ovčare. Od Spomen doma do mjesta masovne grobnice zapaljeno je stotine lampiona.

Komentari (6)
  • Sve što premijer čini u ovo vrijeme predizbornih kampanja, ne mogu a da ne promatram sa dozom sumnje. Nosi li i on dio odgovornosti za stav Haškog suda općenito, a samim tim i ovu presudu? Možda treba premijeru reći da je uvijek bolje raditi na uzroku, a ne na posljedici.

    28. 9. 2007,   08:32
  • ne može se izmolit toliko očenaša da se svi ubijeni vrate nijh više nema.Samo se pitam koliko će još trebat hrvatskih žrtava?kletva kralja zvonimira

    28. 9. 2007,   09:36
  • Mozes se Sanader molit do kraja svijeta...moli se za oprost hrvatskog naroda zbog lizanja guzice Carli Del Ponte...eto ti sad ona..

    28. 9. 2007,   10:19