Obavijesti

News

Komentari 22

Ivo Žinić: Krapljan nije isplaćen na teret poreznih obveznika

Ivo Žinić: Krapljan nije isplaćen na teret poreznih obveznika
1

Vijećnik HSS-a Mijo Latin upitao je na aktualnom satu župana Ivu Žinića (HDZ) je li točno da je Krapljan dobio spor sa županijskom agencijom i da mu je na račun poreznih obveznika isplaćeno 143.000 kuna

VIDEO

"Uhljebljivanje" HDZ-ovca Željka Krapljana, prozvanog u medijima zato što je nakon otkaza u Županijskoj razvojnoj agenciji Simori primio 16 plaća te je imenovan za direktora Via Tela, tvrtke kćeri Hrvatskih cesta, te što je na ime otpremnina u nekoliko tvrtaka dobio 631.000 kuna, našlo se u četvrtak i na sjednici sisačko-moslavačke Županijske skupštine, održanoj u Sisku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

Vijećnik HSS-a Mijo Latin upitao je na aktualnom satu župana Ivu Žinića (HDZ) je li točno da je Krapljan dobio spor sa županijskom agencijom i da mu je na račun poreznih obveznika isplaćeno 143.000 kuna za zaostale plaće uz doprinose. Napomenuo je pritom kako je poznato da je Krapljan "politički zaposlen u Simori te da je i otkaz bio politički". 

Župan Žinić odgovorio je kako je Krapljan, uz još jednog djelatnika, u Simori angažiran na izradi master-plana prometa za Sisačko-moslavačku županiju, no, budući da je Vlada odustala od tog projekta, njihova su radna mjesta ukinuta.

U proceduri otkaza, dodao je Žinić, učinjena je proceduralna pogreška jer nije tražena suglasnost sindikata za koji se u tom trenutku nije ni znalo.

"Nije točno da je Krapljan dobio sudski spor, nego je sklopljena sudska nagodba, a da nismo ukinuli ta radna mjesta, isplaćeni iznos bio bi i dvostruko veći", objasnio je Žinić. Također je opovrgnuo da je taj iznos isplaćen na račun poreznih obveznika.

Zbog izgreda na prošloj sjednici Županijske skupštine u Kutini, na kojoj predstavnici oporbe, zbog isteka vremena, nisu stigli postavljati pitanja pa je Ivica Pandža (HSP) neprimjereno reagirao, oporbeni su vijećnici uoči sjednice u četvrtak izdali priopćenje u kojem pozivaju na objektivno i kvalitetno informiranje javnosti.

"Vladajuća većina drastično zlorabi slabosti poslovnika i krši ga, manipulira s redoslijedom prijava za aktualni sat kako bi onemogućila oporbu da postavlja pitanja. Gospoda iz HDZ-a i satelita čude se zbog reakcije iznerviranog vijećnika, a ne čude se zbog zloporabe ovlasti zbog očitog opstruiranja demokratskih procesa", stoji među ostalim u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju
Teška nesreća kod Baške Vode: Sletjeli s ceste autom, poginuo mladić. Još dvoje je ozlijeđenih
ZATVORILI CESTU ZA PROMET

Teška nesreća kod Baške Vode: Sletjeli s ceste autom, poginuo mladić. Još dvoje je ozlijeđenih

Na mjestu nesreće je uz policiju stigla i Hitna pomoć te vatrogasci