Obavijesti

News

Komentari 162

Iz Gospića za Zagreb krenuli autobusi s dvjesto HDZ-ovaca

Iz Gospića za Zagreb krenuli autobusi s dvjesto HDZ-ovaca
4

Darko Milinović ponovio je kako 200 ličkih HDZ-ovaca želi stranačkom vodstvu reći što se događa u Gospiću, izrazivši nezadovoljstvo što su se izbori za šefa HDZ-a u tom gradu opet odgodili

VIDEO

Iz Gospića za Zagreb krenuli su autobusi s 200 HDZ-ovaca. Cilj im je doći pred središnjicu stranke na Trgu žrtava fašizma.

POGLEDAJTE VIDEO

Iz Gospića za Zagreb kreću autobusi s 200 HDZ-ovaca: Cilj im je doći pred središnjicu stranke na Trgu žrtava fašizma Reporterka: Rozeta Bogeljić

Posted by 24sata Politiko on Wednesday, August 29, 2018

Podsjetimo, kandidat za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović ponovio je u srijedu kako 200 ličkih HDZ-ovaca želi stranačkom vodstvu u Središnjici HDZ-a reći što se događa u Gospiću, izrazivši nezadovoljstvo što su se izbori za predsjednika HDZ-a u tom gradu odgodili po treći puta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gordan Jandroković je kazao kako ih nitko neće primiti. No Dnevnik.hr javlja da će ih ipak primiti u središnjici HDZ-a i to trojac Damir Sesvečan, Karlo Ressler i Darko Nekić.

- Oni žele direktno, bilo tko da ih primi, reći što i kako se događa u Gospiću. Ne znam tko bi to podupro da se tri puta odgađaju izbori u Gradu Gospiću, rekao je Milinović za Hinu upitan o izjavi glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića kako neće biti sastanka s predstavnicima ličko-senjskog HDZ-a.

Milinović: 'Bacam mu rukavicu. Jandrokoviću, prihvati okladu'
Milinović: 'Bacam mu rukavicu. Jandrokoviću, prihvati okladu'

Istaknuo je kako ljudi koji će danas doći žele Plenkovića izvijestiti o svojim saznanjima.

Također, razumiju i Plenkovićevu zauzetost obavezama te ne traže da ih on primi već politički ili glavni tajnik HDZ-a, Lovro Kuščević i Gordan Jandroković, ili bilo tko kome će prenijeti svoja zapažanja i informacije, a koje bi trebale doći i do premijera Plenkovića.

- To je jedini način, kazao je.

Milinović je rekao i kako on ne može utjecati na 200 članova stranke koji su odlučili doći u stranačku Središnjicu istaknuvši kako se glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković javno svrstao u potpori njegovu protukandidatu Marijanu Kustiću.

- Car je gol. Napokon se glavni tajnik javno svrstao da da potporu Marijanu Kustiću. Glavni tajnik mi ne može oprostiti zašto sam bio protiv Istanbulske konvencije - rekao je.

'Sastanka s Milinovićem danas u središnjici HDZ-a neće biti...'
'Sastanka s Milinovićem danas u središnjici HDZ-a neće biti...'

Milinović je glavnom tajniku HDZ-a i predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću ponudio okladu po kojoj bi, ako bi on (Milinović) pobijedio na izborima za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a, Jandroković dao ostavku na sve svoje političke funkcije kad je uvjeren u pobjedu njegova protukandidata Marijana Kustića.

- Ako pobijedi Marijan Kustić tada ću ja dati ostavku na sve svoje političke funkcije, poručio je Milinović ustvrdivši da će upravo on 9. rujna biti izabran za novog predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije.

Milinović je izrazio zadovoljstvo što se, kako je rekao, premijer Andrej Plenković, izdignuo "iznad svega toga" te mu na tome čestitaju on i svi lički HDZ-ovci koji će danas doći u Zagreb.

Smatra da bi na izborima za predsjednika gospićkog HDZ-a, da nisu odgođeni, pobijedio kandidat Milan Kolić koji bi, po Milinovićevoj procjeni, dobio između 70 i 80 posto glasova.

'Busevima idemo u Zagreb čuti od vrha stranke što se događa'
'Busevima idemo u Zagreb čuti od vrha stranke što se događa'

- Toga je Gordan Jandroković svjestan - kazao je Milinović.

Ustvrdio je i da je povjerenik Gradske organizacije HDZ-a Gospića Ivica Radošević, koji je i kandidat za tu funkciju, bio u Zagrebu gdje je donijeta odluka o odgodi izbora za predsjednika gospićkog HDZ-a koji su se trebali održati u nedjelju, 2. rujna.

Upitan što ako ih ne prime na sastanak u Središnjici, kako su to najavili Kuščević i Jandroković, Milinović je rekao kako nitko nema pravo 200 HDZ-ovaca ne pustiti u stranku.

- Ako se to dogodi to se protivi svim načelima koje je u ovu stranku duboko ukorijenio dr. Franjo Tuđman. Ali, sve je moguće. Ja sam duboko uvjeren kako nije moguće da nitko ne primi te ljude. Ali, ostaje da se vidi, poručio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a