Obavijesti

News

Komentari 260

Iz kanalizacije joj u zahod ušao štakor: Nije znala što napraviti

Iz kanalizacije joj u zahod ušao štakor: Nije znala što napraviti
4

NOĆNA MORA: Stanari u osječkom naselju Jug 2 su ogorčeni na pojavu štakora u njihovim domovima. Iz deratizacije kažu da je situacija potpuno kontrolirana

VIDEO

Došla sam kući s posla i u kupaonici zatekla nered. Prvo sam pomislila da je to napravio moj patuljasti pinč, no sljedeći dan sam čula neko šuškanje. Pogledala sam iza školjke i vidjela rupu na odvodu iz koje me je gledao štakor, kazala je Marina Jukić Matić (30).

Marina je glodavca susrela prošli tjedan u svojem stanu u Biševskoj ulici u osječkom naselju Jug 2 . Bila je šokirana prizorom u kupaonici.

POGLEDAJTE VIDEO: Noćna mora u zahodskoj školjci

Pokretanje videa...

24sata Video 00:27

- Kad sam ugledala štakora, nisam znala što da radim. Nazvala sam prvo nekog muškog da me savjetuje što mi je činiti. No bio mi je neprihvatljiv prijedlog ‘da ga zatučem nečime’ jer ne ubijam životinje. Inače, sve perem soda bikarbonom, tako da nisam mogla poslušati ni drugi savjet da štakora odbijem Domestosom. Otišla sam sve ispričati predstavnici stanara, a ona je odmah obavijestila nadležne službe za deratizaciju , koje bi sad trebale dolaziti svake subote. Već su bili u podrumu, stavili otrove, a susjeda kaže da su štakori sve pojeli - rekla je Marina.

Željko Garmaz/24sata

Kad je svoje iskustvo ispričala susjedima, još više se iznenadila kad su joj rekli da je sve to normalno. Od susjede koja živi kat ispod nje saznala je da su joj štakori izašli iz zahodske školjke kad je podigla dasku.

A drugi susjedi su joj se požalili da stalno čuju štakore kako tutnje kroz dimnjak.

- Hvala Bogu da zatvaram sva vrata od soba jer bi mi u suprotnom štakori ubili psa.

Ne znam što ih je dovuklo u moj stan jer nikada nisam ni pomislila baciti neku hranu u zahodsku školjku - kaže nam Marina.

youtube

Romano Kristić , pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka, kaže da nadležne službe saniraju sve prostore s kojih se dojavi pojava glodavaca, ali i da je, koliko god izgledalo neugodno, situacija potpuno pod kontrolom.

- Deratizacija se u Osijeku provodi dva puta godišnje. Od 50.000 stambenih objekata dobili smo u cijeloj godini samo 50 prijava građana. Ovi slučajevi posljednjih dana pojavili su se samo na pet adresa. Žao mi je, znam da sve to izgleda jako neugodno, ali treba tražiti razloge i u ponašanju okoline koju neprestano preko Zavoda za javno zdravstvo nastojim educirati da se oko zgrada, primjerice, ne ostavlja hrana mačkama ili golubovima - rekao je.

U Vodovodu kažu kako su ljetos obavili deratizaciju deset posto kanalizacijskih okana i da ništa poslije toga više nisu radili jer od Grada Osijeka nisu ni dobili nikakav nalog za taj posao.

Stanari zgrade se boje

Susjedi tvrde da noću štakori cvile te zgrada tada djeluje kao okupljalište duhova.

- Postajemo napeti jer moramo provjeravati jesmo li zatvorili vrata i spustili daske na WC-u - pričaju uplašeni susjedi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 260
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a