Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Iz KBC Split odgovorili: "Naši djelatnici savjesno rade posao"

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Julije Meštrović u ponedjeljak je ustvrdio kako svi djelatnici bolnice "savjesno i požrtvovno rade najbolje za svoje bolesnike i nastoje njihov boravak u bolnici učiniti što ugodnijim".

Komentirajući pritužbu Mostove saborske zastupnice Ivane Lesandrić Ninčević na rad KBC-a Split u "aferi kiretaža", ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović u ponedjeljak je ustvrdio kako svi djelatnici bolnice "savjesno i požrtvovno rade najbolje za svoje bolesnike i nastoje njihov boravak u bolnici učiniti što ugodnijim".

Nastojimo svaku neugodnost otkloniti i za svoj rad svakoga dana primamo mnogobrojne pohvale građana, poručio je Meštrović u priopćenju.

UGLEDNI ZNANSTVENIK Đikić o 'kiretaži': Na vodećim mjestima nema odgovornosti

Napominje kako su za pritužbu Ninčević Lesandrić (da su joj radili kiretažu bez anestezije) doznali iz medija, i to osam mjeseci nakon samog događaja.

Na temelju objavljenih tvrdnji odmah su zatražili očitovanje Povjerenstva za unutarnji nadzor KBC Split, dok je Ministarstvo zdravstva u splitsku i druge bolnice uputilo zdravstvenu inspekciju kako bi istražila tu i druge pritužbe.

Zagreb: Aktivistice udruge RODA javno čitale potresna svjedočanstva žena MRZIĆ JAGATIĆ IZ UDRUGE RODA: O inspekciji ministarstva: 'Kolega odlazi u nadzor kolegi'

Meštrović podsjeća da su povjerenstvo splitske bolnice i inspekcija Ministarstva zdravstva završili svoj rad ustvrdivši da su liječnici i osoblje Klinike za ženske bolesti i porode KBC Split radili sukladno pravilima medicinske struke.

"Štiteći čast naših stručnjaka i visoku kvalitetu zdravstvene skrbi, odbacujemo neistinite optužbe o nestručnom radu liječnika i osoblja KBC Split. Dapače, KBC Split snažno podržava svoje djelatnike u njihovom odgovornom radu, a osobito u izazovnim situacijama hitnih intervencija u kojima se spašavaju životi, a koji zahtijevaju puno znanja, vještine i pribranosti", navodi se u priopćenju.

LESANDRIĆ NAKON ISTRAGE: 'Nadam se da će se tretman pacijentica ipak poboljšati...'

Meštrović također poručuje da su svjesni odgovornosti svojih djelatnika za pružanje najbolje zdravstvene zaštite svim građanima, a na tome će i dalje ustrajno i savjesno raditi.

Komentari (58)
  • I Josef Mengele je sebe opisivao kao čovjeka i profesionalca koji je savjesno radio svoj posao.

    12. 11. 2018,   16:55
  • Iz KBC Split odgovorili: "Naši djelatnici savjesno rade posao"//// A STO bi tek bilo da su radili nesavjesno ?

    12. 11. 2018,   17:43
  • Kad bih ja bio u poroti, vjerovao bih gospođi

    12. 11. 2018,   17:03