Obavijesti

News

Komentari 20

Iz ljubomore ju zalio kiselinom: 'Svoje lice dijelim na dva dijela'

Iz ljubomore ju zalio kiselinom: 'Svoje lice dijelim na dva dijela'
2

Njemačka: Vanessa Münstermann (28) je 12 dana bila u komi. Na jedno oko jedva vidi, cijela strana lica joj je u ožiljcima. Njezin bivši dečko dobio je 12 godina zatvora

VIDEO

Za moju je psihu bolje ako lice dijelim na dva dijela. Svoje lice ne vidim kao jedno. Gledala sam film Batman. Nedavno sam si ispod ključne kosti dala napraviti tetovažu Two-Face (Dvolični) jer me taj lik podsjeća na mene, kaže Vanessa Münstermann (28), djevojka koju je njezin bivši dečko Daniel F. (33) polio kiselinom. Prije godinu dana Daniel je napao Vanessu iz Hannovera koja mu je bila djevojka.

Njezina lijeva strana lica bila je jedna velika rana kada se probudila iz kome. Otada je bila na 20 operacija. Osnovala je udrugu kojom želi pomoći žrtvama koje su doživjele što i ona. 

- Svoje ožiljke želim okrenuti na pozitivu - kaže Vanessa. 

Acid victim Vanessa shows her face


15. veljače 2016. godine oko 5.30 sati Vanessa je izašla iz iz kuće u šetnju sa svojim psom. Njezinu rutinu je dobro znao dečko Daniel. Slijedio ju je u mraku i čekao trenutak za napad.  

- Skočio je iz grmlja, nisam mogla pobjeći - kaže Vanessa.

Prolaznica je čula njezin vrisak i potekla joj je u pomoć. U kolima hitne pala je u nesvijest. U komi je bila 12 dana. Kada se probudila, nisu joj odmah htjeli dati ogledalo. Lijekovi koje je dobivala su joj olakšali bolove i smanjili osjećaje. Otpalo joj je uho, jedno joj je oko potpuno uništeno. 

Daniela je upoznala na internetu u ljeto 2015. godine. Oboje su posvojena djeca i to ih je, kaže Vanessa povezalo. No počeli su se svađati jer je Daniel bio ljubomoran i htio ju je kontrolirati. Ona mu je pak predbacivala da flertuje s drugim ženama. Situacija je eskalirala. Počeo ju je terorizirati preko telefona, vrijeđao ju je na društvenim mrežama. Vanessa ga je 14. veljače prošle godine prijavila policiji zbog uhođenja i nasilja. Policija je s njim obavila razgovor. Htio se osvetiti pa je napao Vanessu.

U kolovozu prošle godine je osuđen na 12 godina zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. 

- Bojim se i razmišljam o danu kada će izaći iz zatvora. To me baca u depresiju. Nadam se da će me ostaviti na miru i da mi se više nikada neće naći u blizini  - kaže Vanessa. Prije napada radila ne na benzinskoj pumpi čiji su vlasnici njezina majka i njezin poočim. 

Acid victim Vanessa shows her face


- Danas sam bezvrijedna za posao. Strah me za moju egzistenciju - dodaje Vanessa. Ipak, nada se da će se odseliti od roditelja kroz nekoliko godina, da će upoznati nekoga tko će ju prihvaćati kakva je i da će osnovati obitelj, piše Bild. 

- Naravno da mogu opet doživjeti nasilje u vezi, ali ne smijem se povući u sebe jer će onda Daniel pobijediti - kaže Vanessa. Narednih godina čekaju je nove operacije, a trenutno ima najviše problema s lijevim okom na koje vidi samo 15 posto, a trepavice joj rastu prema unutra.  

Acid victim Vanessa shows her face
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa