Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Iz ustanove na Rabu pobjegao bolesnik koji je upucao djevojku

None Foto: PIXSELL

Iz psihijatrijske ustanove na Rabu pobjegao je Drago Babić, koji je 2009. na kućnom pragu u obiteljskoj kući u Sobolima pucao u glavu tada 19-godišnjoj Aniti Šalov. Ona danas vegetira

Policija traga za Dragom Babićem (62) čiji je nestanak prijavljen 22. lipnja 2016. godine, a zadnji put je viđen u mjestu Kampor na otoku Rabu.

Kako doznaje Novi list, Babić je pobjegao iz psihijatrijske ustanove na Rabu gdje je bio smješten jer je 2009. na kućnom pragu u obiteljskoj kući u Sobolima pucao u glavu tada 19-godišnjoj Aniti Šalov.

Otkako je nestao iz bolnice, gubi mu se svaki trag, a obitelj Šalov je u velikom strahu i ogorčena na sustav. 

Iako se vjeruje da je još uvijek na Rabu, pojavile su se informacije da je Babić viđen u autubusu 29 za Bakar.

Babić je pacijent u rapskoj bolnici od 2012. godine, a bio je u tom vremenu smješten na različitim odjelima, u posljednje vrijeme na odjelu kroničnih bolesnika, sa smetnjama govora i kretanja. Babić je smješten na zatvorenom dijelu s mogućnošću izlaza unutar bolničkog kruga.

Foto: nestali.hr

Otvorila mu vrata, a on ju je upucao u glavu

Tog siječnja 2009. Babić je nakon pohoda po riječkim kafićima, uočio brata Željka Šalova i počeo pucati u njega, s namjerom da ga ubije. Kada nije uspio, sjeo je u automobil i došao pred kuću kolege iz rata Željka, te hicima iz pištolja ranio njegovu kćer Anitu.

Pokušao se ubiti, ali su ga prostrijenjene glave našli nadomak kućnog praga. Nikada mu nije suđeno jer je zaključeno da je "procesno nesposoban".

Anita već sedam godina vegetira, a njezina obitelj cijelo to vrijeme pravdu traži na sudu.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Policija moli za pomoć

Nestali Drago Babić, rođen je 6. studenoga 1953. godine u Tesliću, Bosna i Hercegovina. Srednje je tjelesne građe, prosijed i ima kestenjaste oči. Riječ je o teže pokretnoj osobi, koja teže govori, a u trenutku nestanka imao je narančastu majicu, kratke sivo-smeđe hlače i plave  tenisice. 

Kako dosadašnja potraga za nestalim Dragom Babićem nije rezultirala njegovim pronalaskom, policija moli pomoć građana ukoliko raspolažu korisnim informacijama o tome gdje bi se nestali mogao nalaziti ili imaju druga korisna saznanja koja bi pomogla da se nestala osoba pronađe, da se jave na telefon 192, najbližoj policijskoj postaji ili na adresu elektroničke pošte primorsko-goranska@policija.hr.

Isto tako na profilu nestale osobe Drage Babića, građani mogu pronaći obrazac putem kojeg mogu dojaviti informacije o nestalom. Građani sve korisna saznanja mogu dojaviti anonimno.

 

Komentari (75)
  • Svim ODGOVORNIMA za bijeg OTKAZI !!

    12. 7. 2016,   12:25
  • Teže pokretna osoba,teže govori,psihički je nestabilan,ne može pratit suđenje...a love ga i traže već 20 dana.Kaj bi bilo da je normalan,našli bi ga nikad.

    12. 7. 2016,   12:37
  • Teže pokretan i teže govori i zbriše im, ne mogu ga naći 20 dana. Onaj neki dan pobjegne iz službenog vozila. Treći razmakne šipke i zbriše. Zatvorenici se šeću gradom, igraju golf, gule krumpir. Sjajna država.

    12. 7. 2016,   12:36