Obavijesti

News

Komentari 3

Izašle snimke kako Kralj i Žeravica ucjenjuju Štroka

Izašle snimke kako Kralj i Žeravica ucjenjuju Štroka
1

Snimke ucjenjivačkog sastanka koji se vodio u foajeu hotela Palace u Dubrovniku snimao je sam Goran Štrok pomoću diktafona skrivenog u džepu

VIDEO

Snimke sastanka na kojem su pomoćnik Ureda državne uprave u Dubrovniku Ivo Žeravica i dubrovački građevinski poduzetnik, direktor Konela Antun Kralj ucjenjivali Gorana Štroka za puštanje u rad njegovog hotela Bellevue, objavio je Nacional, a materijal je snimio sam Štrok pomoću diktafona skrivenog u džepu.
Razgovori su se vodili u foajeu hotela Palace u Dubrovniku, a njihove je snimke Štrok dao na uvid USKOK-u. Na snimkama se čuje kako jedan od sugovornika, Nacional piše da je to Žeravica, govori Štroku da je "puno igara i da je (Štrok, op.a.) u poziciji da jednostavno nešto kupuje. Vi ste dovedeni u tu poziciju", govori navodno Žeravica.
Štrok odgovara da mu je jasno da to nešto mora kupiti i da je spletom okolnosti doveden u tu poziciju. U sljedećem razgovoru progovara se o nekim novačnim iznosima. Štrok pita svoje sugovornike je li 150.000 u redu, govori da mu je 200.000 previše. Sugovornici na kraju jako zakukuljenog razgovora postižu dogovor oko iznosa.
Žeravica i Kralj osumnjičeni su da su od Štroka tražili 440.000 eura za izdavanje potrebnih dozvola za otvaranje Štrokovog hotela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.