Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izašle snimke kako Kralj i Žeravica ucjenjuju Štroka

None Foto: Z.Pandža

Snimke ucjenjivačkog sastanka koji se vodio u foajeu hotela Palace u Dubrovniku snimao je sam Goran Štrok pomoću diktafona skrivenog u džepu

Snimke sastanka na kojem su pomoćnik Ureda državne uprave u Dubrovniku Ivo Žeravica i dubrovački građevinski poduzetnik, direktor Konela Antun Kralj ucjenjivali Gorana Štroka za puštanje u rad njegovog hotela Bellevue, objavio je Nacional, a materijal je snimio sam Štrok pomoću diktafona skrivenog u džepu.
Razgovori su se vodili u foajeu hotela Palace u Dubrovniku, a njihove je snimke Štrok dao na uvid USKOK-u. Na snimkama se čuje kako jedan od sugovornika, Nacional piše da je to Žeravica, govori Štroku da je "puno igara i da je (Štrok, op.a.) u poziciji da jednostavno nešto kupuje. Vi ste dovedeni u tu poziciju", govori navodno Žeravica.
Štrok odgovara da mu je jasno da to nešto mora kupiti i da je spletom okolnosti doveden u tu poziciju. U sljedećem razgovoru progovara se o nekim novačnim iznosima. Štrok pita svoje sugovornike je li 150.000 u redu, govori da mu je 200.000 previše. Sugovornici na kraju jako zakukuljenog razgovora postižu dogovor oko iznosa.
Žeravica i Kralj osumnjičeni su da su od Štroka tražili 440.000 eura za izdavanje potrebnih dozvola za otvaranje Štrokovog hotela.

Komentari (3)
  • ..banditi ucjenjivali drugog bandita..a ovaj drugi veći kriminalac od prvih pa će ovi nahebati..

    12. 2. 2008,   12:58
  • pa mislim, hoće li više netko zaustaviti tog kriminalca pukanića da za šačicu eura dobiva povjerljive podatke od tajnih službi? pa ovo je više prevršilo svaku mjeru! kada god on nema o čemu pisati, nazove neku od tajnih službi da mu dostave stenograme ili prijepise s super povjerljivih dokumenata, sve da bi ovaj mlatio pare na novinama. pa jel ima išta u ovoj zemlji, jel postoji koja državna institucija da radi isključivo svoj posao i da nema veza s kriminalcima?

    12. 2. 2008,   13:58
  • Cijela ova drzava smrdi od koruptivnosti.Ona se uvukla u sve pore hrvatskog drustva.A za sve su krive 90-te godine.

    12. 2. 2008,   16:24