Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izazvala bijes: Na 'Fejsu' se pohvalila ubijenim životinjama

None Foto: Kendall Jones/Facebook 5

Tinejdžerica iz Teksasa na Facebooku je objavila slike sa safarija u Africi na kojima oduševljeno pozira pokraj ubijenog slona, nosoroga i lava. Razbijesnila je mnoge

Navijačica iz Teksasa izazvala je bijes ljubitelja životinja diljem svijeta nakon što je na Facebooku objavila fotografije sa svojih safari pohoda na kojima se hvali svojim ulovima. 

Kendall Jones (19) zadovoljno se smješka uz lešine lavova, slonova, nosoroga i drugih životinja iz afričke savane, držeći u rukama oružje kojim ih je ubila. 

'Ona je bolesna. Mora ukloniti te fotografije'

Mnogi su je napali u komentarima ispod fotografija te ju nazivali 'bolesnom' te zahtijevali da se fotografije uklone. Čak su pokrenuli i on-line peticiju da ih makne. Tvrde da promovira okrutnost prema životinjama koje su k tome i zaštićene vrste, s čime se svojim potpisima složilo više od 40.000 ljudi u samo tjedan dana. 

No Jones im nije ostala dužna pa je u komentarima odgovorila da je ''važno kontrolirati populaciju mužjaka lavova''. 

'Nosorogu nije ništa, samo je uspavan''

Korisnike društvenih mreža posebno je razbjesnila fotografija na kojoj je Kendall pokraj iznimno ugroženog nosoroga, no ona tvrdi da je životinja samo uspavana. 

- Veterinar je uzeo uzorak krvi kako bi izdvojio DNK te izmjerio nosoroga i zaliječio mu ranu na nozi. Jako sam sretna što mogu biti dio takvog odličnog programa koji pomaže očuvati populaciju bijelog nosoroga - napisala je.

No ipak je sudjelovala u afričkom lovu na pet životinja te priznala da je ubila bijelog nosoroga, životinje koje u prirodi ima još tek oko 20.000 primjeraka. 

- Nosorog je prva životinja koju sam upucala, puškom Remington kalibra .416 - hvalila se na Facebooku.  

Pokrenuli i drugu peticiju: Zabranite joj da lovi u Africi

Protiv Kendall je pokrenuta i druga peticija u Južnoj Africi koja traži da se mladoj Amerikanki potpuno zabrani lov u Africi.  

- Javno je izjavila da se nada da će jednog dana snimiti emisiju o lovu. Ugrožene i bespomoćne životinje Afrike koristi kako bi se promovirala na društvenim mrežama - stoji u peticiji, piše Daily Mail

Komentari (323)
  • S pravom je izazvala bijes. I takve ljude poput nje treba "kontrolirati", a priroda će se pobrinuti za životinjski svijet i njihov prehrambeni lanac.

    2. 7. 2014,   07:55
  • Hmm... Ne bih bio pretjerano nesretan da joj se dogodi nesreca u lovu i da ona zavrsi kao lovina. Et'!

    2. 7. 2014,   07:26
  • sve te lovce bih ja skinuo do gola, poslao u šumu i dao im 5 min prednosti ..... pa neka vide kako je to lijep i plemenit sport ....

    2. 7. 2014,   08:15