Obavijesti

News

Komentari 11

Izazvala je paniku u Madridu: Žena Rambo s lažnom puškom

Izazvala je paniku u Madridu: Žena Rambo s lažnom puškom
1

Nakon što su uočili ženu na trgu u Madridu, užasnuti svjedoci odmah su pozvali policiju. No, kada ju je policija zaustavila, otkrilo se da je ona članica civilne zaštite  - na vježbi

VIDEO

Žena odjevena poput Ramba noseći pušku izazvala je u subotu pravu terorističku uzbunu u jednom od turistički omiljenih mjesta u Španjolskoj. Užasnuti svjedoci odmah su nazvali policiju nakon što su uočili ženu na trgu 'Plaza de Espana' u Madridu, no kada ju je policija zaustavila, otkrilo se da je ona zapravo pripadnik civilne zaštite na vježbi.

Kratak video prikazuje ženu s maskirnim hlačama i povezom na glavi te puškom u ruci kako se ponaša čudno, tetura i pada na pločnik. Zatim se ustaje i nestaje među drvećem. Žena, kako navodi Daily Mail, više sliči na nekoga tko se vraća iz noćnog izlaska nego na izvježbanog 'vojnika' koji izvodi važnu vježbu.

Navodno je žena prvo tvrdila da pripada dramskoj grupi, a tek kasnije je priznala da je član civilne zaštite. Puška koju je nosila bila je lažna. Policija je potom zaustavila na cesti još dvoje ljudi, njezinih kolega, koji su bili odjeveni kao plesači. Oni su navodno također sudjelovali u taktičnoj vježbi.

Inače, u Španjolskoj je još uvijek na snazi četvrti stupanj terorističke uzbune nakon smrtonosnih napada u Bruxellesu.

Španjolski političar Francisco Perez Esteban, pripadnih ljevice, označio je ovu vježbu kao 'nesmotrenom'. 

- Neprihvatljivo je da oni koji provode zakon provode ovakve vježbe na ulicama i izazivaju nepotrebnu paniku, dok istovremeno ministarstvo unutarnjih poslova javnosti šalje poruke da budu smireni i na oprezu. Četvrti stupanj uzbune dovoljno je velik razlog da se agencije koje provode zakon suzdrže od ovakvih vrsti vježbi, bez ikakvih identifikacijskih obilježja na njima i sa oružjem za koje javnost ne može znati je li riječ o pravom ili lažnom oružju - rekao je Esteban.

Glasnogovornik civilne zaštite potvrdio je da je žena na snimci sudjelovala u terenskoj vježbi, no kazao je da joj nije rečeno da bude tako odjevena. Odbacio je tvrdnje da gradski dužnosnici nisu bili obaviješteni o vježbi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.