Obavijesti

News

Komentari 8

Izbacit će ih iz grobnica: 'Za to nitko ne plaća, a svi im dolaze'

Izbacit će ih iz grobnica: 'Za to nitko ne plaća, a svi im dolaze'

SVE JE PO ZAKONU u U Šibeniku će premjestiti 70 pokojnika jer se nalaze na privremenom groblju u kojemu se može biti najviše tri godine. No neki su tu već desetljećima

VIDEO

Sve imamo crno na bijelo. Grad je odlučio, a mi ćemo do kraja svibnja premjestiti pokojnike u kosturnicu ili grobna mjesta obitelji, ako ih imaju, rekli su nam iz Čempresa, poduzeća koje upravlja grobljima u Šibeniku.

Naime, poduzeće planira ekshumirati oko 70 pokojnika iz 18 grobnica za privremeni ukop na šibenskom groblju Kvanj jer nitko nije prijavio živog vlasnika groba.

- Privremeni grobovi s kojih će se premjestiti umrli namijenjeni su pokojnima onih obitelji koje nemaju svoje grobno mjesto pa njihovi mrtvi mogu privremeno, do tri godine, u njima počivati dok ga ne osiguraju sami - rekli su iz poduzeća.

Dodali su kako je problem što 70 obitelji pokopanih između 1985. i 2014. godine ne plaćaju naknadu od 500 kuna godišnje, ali da redovito posjećuju grobove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Većina je pokopana prije više desetljeća, čak trideset godina, pa se zbog toga privremena grobna mjesta ne mogu dati nekim drugim obiteljima čija je grobnica u izradi ili je trenutačno ne mogu kupiti - rekli su iz poduzeća i nastavili:

- Moramo djelovati prema zakonima, i zaista radimo sve što možemo kako bi sve prošlo kako treba. Naš je zadatak obavijestiti sve obitelji pokojnika te se dogovoriti s njima što i kako s pokojnicima. Tijela neće biti bačena, nego će im se točno znati mjesto na koje će se premjestiti. Za sve one koji neće imati svoje grobno mjesto postoji kosturnica u kojoj pokojnici mogu biti besplatno sve dok obitelji ne odluče drugačije te će ih moći i posjećivati. Svakog pokojnika ćemo staviti u crnu mrtvačku vreću, obilježiti i označiti te tek onda pokopati u kosturnicu. I za ubuduće se može pokojnik iz kosturnice izvaditi te trajno ukopati u obiteljsku grobnicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović