Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izbila tučnjava u Izbjegličkom centru: Migrant napao stražara

None Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

U izjavama za medije migranti navode kako su uvjeti u Izbjegličkom centru loši te da žele nastaviti put dalje u Hrvatsku i zemlje Europske unije

Ilegalni migrant ozlijedio je u petak stražara nakon što je ovaj pokušao spriječiti tuču dviju skupina u Izbjegličkom centru Salakovcu kod Mostara, priopćili su u ponedjeljak iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Po policijskim navodima, u Izbjegličkom centru došlo je do fizičkog sukoba migranata koji su smješteni na toj lokaciji te se umiješao i stražar kako bi spriječio sukob. No, njega je napao jedan od migranata i nanio mu lakše tjelesne ozljede. O izgredu je informirana i policija, čiji su pripadnici intervenirali na mjestu događaja. Nasilnik je priveden i ispitan o okolnostima izgreda.

MOGU TRAŽITI AZIL BiH: Centar kod Mostara je napustilo oko 60 migranata

Mediji u Mostaru navode kako su, otkako su migranti stigli u ovaj centar prije 10-tak dana, česte tuče i obračuni nekoliko migrantskih skupina Afganistanaca, Pakistanaca i Sirijaca.  

U izjavama za medije migranti navode kako su uvjeti u Izbjegličkom centru loši te da žele nastaviti put dalje u Hrvatsku i zemlje Europske unije. Prije desetak dana migranti su iz središta Sarajeva, gdje su napravili ilegalni kamp, prebačeni su Salakovac kod Mostara, čemu su se suprotstavile vlasti Hercegovačko-neretvanske županije. Nakon višesatnog uvjeravanja, oni su ipak propušteni u Izbjeglički kamp.

SNIMKE S GRANICE Migrante snimili dronom: 'Eno ih u žbunju, sad su pred vama'

Broj migranata se, sa skoro 270, u tome centru u međuvremenu smanjio na 160.

Komentari (36)
  • Vraćaj to nazad,bez ikakvog ali. Nemaju papire,razgovor gotov.

    28. 5. 2018,   12:27
  • Pošaljite ih Merkelici

    28. 5. 2018,   12:47
  • bosancima narod gladan po ulici a ovi bi smještaj sa 5 zvjezdica.

    28. 5. 2018,   12:54