Obavijesti

News

Komentari 19

Izbio požar na jedrilici u marini 'Kaštela': Prijetila je katastrofa

Izbio požar na jedrilici u marini 'Kaštela': Prijetila je katastrofa
15

Jedrilica u plamenu uhvaćena je u tegalj i izvučena stotinjak metara izvan ograđenog prostora marine, točno ispred vatrogasnog doma DVD-a Kaštel Gomilica, gdje su požar ugasili vatrogasci

VIDEO

Samo brzom i smirenom intervencijom skipera, a odmah potom i vatrogasaca, izbjegnuta je veća nevolja kada je planulo na jednoj jedrilici vezanoj u brodovima krcatoj Marini Kaštela. 

Požar je izbio na jedrilici dugoj desetak metara oko 11 sati ujutro, srećom je u blizini bio skiper te drugi korisnici marine pa je jedrilica odmah stavljena u tegalj – mali gumenjak s pentom dobro je obavio posao, jedrilica je odvučena iz marine na otvoreno, ispred prostorija DVD Kaštel Gomilica, kaže nam očevidac Mario.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:40

Odmah su se angažirali gasitelji.

- Odmah smo izašli s našim brodom za gašenje požara s mora, no morate znati da su uvjeti bili otežani. Nismo mogli pristupiti na jedrilicu zbog opasnosti od eksplozije, imali smo informaciju da je puna goriva te ima plinsku bocu. Zato smo gasili s distance, vatrogasnom pjenom i morem. Plastika se otežano gasi, no uspjeli smo nakon nekog vremena ugasiti požar i sada ostaci jedrilice plutaju na nekih 300 metara od lukobrana te slijedi očevid - doznajemo od Milivoja Taslaka, zapovjednika kaštelanskih vatrogasaca.

Od odgovornih iz Marine Kaštela, moderne marine u vlasništvu Josipa Berketa, bivšeg kaštelanskog gradonačelnika i poduzetnika, doznajemo kako je u pitanju jedrilica koja je bila u čarteru.

- Spriječena je velika katastrofa, jer bi izgorio cijeli gat sa svim brodovima! Planulo je trenutno, nije postojala mogućnost gašenja aparatima dok je bila na vezu. Presjekli smo konope i našim gumenjakom i gumenjacima čarter kompanije oteglili zapaljenu jedrilicu na 300-400 metara od kopna i tu je usidrili. Toliko je vatra odmah zahvatila krmeni dio broda da se momak koji je bio na jedrilici, a kako je smjena u čarteru mislim da je čistio brod, jedva uspio spasiti izašavši kroz pramčani prozor! Vjerojatno je do požara došlo zbog nekog kvara na elektroinstalacijama, jer se toliko brzo sve zapalilo. Šteta je velika, a sad ćemo vidjeti što dalje s Lučkom kapetanijom i policijom - opisao nam je dramatične događaje u kapetan Marine Kaštela Željko Perić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić