Obavijesti

News

Komentari 40

Izbjegli tragediju: Dječaci kod Karlovca našli ručnu bombu

Izbjegli tragediju: Dječaci kod Karlovca našli ručnu bombu
4

Kada su dječaci pronađenu bombu donijeli kući u Mikšiće kod Karlovca, otac jednog od njih odmah je pozvao policiju. Pirotehničar je bombu izolirao i izuzeo

VIDEO

Trojica dječaka u srijedu su tijekom igre u polju preko puta dječjeg igrališta u Mikšićima kod Turnja u Karlovcu našli ručnu bombu M-75, tzv. kašikaru i donijeli je kući roditeljima koji su odmah pozvali policiju. 

- Bilo nam je dosadno i šetali smo poljem preko puta igrališta, kraj Markove kuće. Odjednom je Marko kazao 'Gledajte ovo'. Pogledali smo i vidjeli bombu. Odmah smo pomislili da je petarda, no uočili smo upaljač i osigurač bombe. Bila je točno kraj mjesta gdje susjed svaki tjedan pali vatru, kraj krtičnjaka - ispričao je Lovro (12), dječak koji se u srijedu kao i svakog drugog dana igrao s prijateljima i susjedima Markom (12) i njegovim bratom Perom (10) vani kraj svojih obiteljskih kuća u Mikšićima.

- Donji dio bombe je bio ulegnut u zemlju i Marko ju je odmah uzeo u ruke. No, kada ju je podignuo kazao je da je teška. Tada smo shvatili da se doista radi o pravoj bombi. Odmah smo se uputili kući i donijeli bombu pred moju kuću i oprezno je odložili na travu. Pozvao sam tatu i poviknuo 'Tata, našli smo bombu!' - govori Lovro i priznaje da se preplašio tek nakon panične reakcije roditelja, te bake i djeda. 

- Baš sam se probudio jer sam radio noćnu smjenu kada sam čuo sina da me doziva. U prvi mah mi ništa nije bilo jasno o čemu govori, no kada sam vidio što su djeca donijela u dvorište uspaničio sam se i odmah pozvao policiju - govori Lovrov otac Dejan (41).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odmah je došla policija i pirotehničar koji je bombu izolirao i izuzeo, a Lovrova baka Ivančica (63) kaže da su se policajci jako naljutili na dječake i upozorili ih da ubuduće, ako pronađu slične eksplozivne naprave da ih nikako ne diraju. 

- Iako je naše naselje Mikšići u ratu bilo prva linija obrane i nakon Domovinskog rata je bilo pravo groblje mina u čudu sam kako to da su djeca pronašla bombu u tom polju jer je ta livada nakon rata bila razminirana, te je u više navrata tijekom godina čišćena i orana. Ovo je gusto naseljeno naselje i tu ima jako puno djece koja su već tisuću puta prošla tim poljem - dodala je Ivančica.

Lovro je kazao da je baš prije Božića u svojoj Osnovnoj školi Turanj u kojoj polazi 6. razred slušao edukaciju o opasnostima od mina koje u školama provodi policija, DUZS i ronioci.

- Učili smo da kada pronađemo mine, bombe ili bilo kakve eksplozivne naprave da odmah pozovemo policiju, no mi smo zaboravili da je ne smijemo dirati - kazao je Lovro i dodao da je naučio lekciju i da ubuduće sigurno neće dirati eksplozivne naprave.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji