Obavijesti

News

Komentari 502

U Hrvatsku ušlo osam Sirijaca, na granicama 6000 policajaca

 U Hrvatsku ušlo osam Sirijaca, na granicama 6000 policajaca
8

Načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar potvrdio je da je u Hrvatsku prije 2 dana ušlo 8 Sirijaca koji su smješteni u hotel Porin. Možemo primiti 3000 izbjeglica

VIDEO

Mađarska u utorak u potpunosti zatvara granicu sa Srbijom zbog velikog priljeva izbjeglica koje pokušavaju ilegalno ući u zemlju. U nedjelju je granicu prešlo oko 6000 izbjeglica, a zbog zatvaranja granice i uvođenja strožih pravila, i dalje sve više njih želi što prije stići iza mađarske ograde.

Zbog situacije u susjednim zemljama očekuje se da će dio izbjeglica na put prema Zapadu krenuti preko Hrvatske.

Na Okruglom stolu u Hrvatskom saboru rečeno je kako je Hrvatska spremna odgovoriti na svaki izazov. Načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar potvrdio je da je u Hrvatsku prije dva dana ušlo osam Sirijaca koji su smješteni u hotel Porin, piše HRT . Na granice je raspoređeno oko 6000 policajaca, a Hrvatska može primiti 3000 izbjeglica .

POGLEDAJTE VIDEO: Izbjeglice i dalje pristižu u Europu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

24sata Video 00:17

U Sloveniji otkrili 21 ilegalca iz Iraka i Afganistana

Zbog postroženih kontrola na državnim granicama Mađarske i Austrije, sve više izbjeglica put do zapadne Europe nalazi preko Slovenije . Kako piše mariborska Večer , slovenska policija je u subotu rano ujutro pred graničnim prijelazom Šentilj prema Austriji pri pokušaju ilegalnog ulaska u tu zemlju zaustavila kombi iz Rumunjske u kojima je našla 21 čovjeka iz Iraka i Afganistana.

Kombi je vozio 43-godišnji Rumunj , a vozilom je ilegalno ušao iz Mađarske u Sloveniju.

Austrijske vlasti su objavile da su u subotu na svojoj strani zaustavile 43 izbjeglice iz Iraka i Sirije koje su ušle iz Slovenije.

U obavijesti za medije slovenska policija objavila je kako i dalje provodi pojačane kontrole i mjere na granici s Austrijom.

Austrija poslala vojsku, Slovačka uvela graničnu kontrolu

Austrija je u međuvremenu na svoje granice odlučila poslati vojsku, javlja RT . Najmanje 2200 vojnika pomoći će austrijskoj policiji u suočavanju s izbjegličkom krizom. Austrijski kancelar Werner Faymann je kazao da će vojnici djelovati samo kada njihova pomoć bude potrebna. Samo u nedjelju u Austriju je ušlo 8400 izbjeglica.

Njemačka je u nedjelju poslijepodne privremeno ukinula Schengenski režim te uvela graničnu kontrolu. Isto je u ponedjeljak napravila i Slovačka koja je na granice s Mađarskom i Austrijom poslala dodatnih 220 policajaca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 502
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina