Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izbjeglice su blokirale granični prijelaz: Prosvjed na Bregani

None Foto: Pixsell 20

Primili su se za ruke i napravili lanac pa su sjeli na cestu i ne žele se maknuti. Izbjeglice viču da ne žele hranu ni vodu te da samo žele da ih se pusti dalje

Grupa izbjeglica je u nedjelju navečer blokirala granični prijelaz Bregana. Prvo su u šator stigli slovenski aktivisti koji su razgovarali s izbjeglicama. Onda je iz šatora izašlo 30-ak aktivista i oko 300 izbjeglica koji su zajedno blokirali granicu. Primili su se za ruke i napravili lanac, a trenutno sjede na cesti i ne žele se maknuti. Policija je rekla da zasad neće intervenirati. Izbjeglice viču: "Hvala Hrvatska" i " Pustite nas, pustite nas, otvorite granicu". Viču i da ne žele hranu ni vodu te da samo žele da ih se pusti dalje. 

Iznad njih nadlijeće helikopter slovenske policije. 

Na Breganu su večeras došla dva autobusa u koje se ukrcavaju izbjeglice. No onaj dio koji je stao uz aktiviste i dalje sjedni na cesti i blokiral prijelaz. 

HAK javlja da je granični prijelaz Bregana zatvoren za sav promet. Vozila koja se kreću autocestom A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada izlaze s autoceste na čvoru Bobovica i voze u smjeru graničnog prijelaza Bregana Naselje.

Komentari (321)
  • kakve su to "izbjeglice" koje postavljaju ultimatum u tuđoj državi, u kojoj ih se primilo humano i čak im se omogućilo sve besplatno???

    20. 9. 2015,   22:18
  • Jesu gladni ? Nisu Jesu žedni ? Nisu Prosim lijepo , zimska služba , ralice ....

    20. 9. 2015,   22:21
  • Znaci meni ovo sve stvarno nije jasno, da itko od nas, bilo krscana, ateista nebitno, napravi ovakvu invaziju na Saudijsku Arabiju, mislim da bi nas sa tenkom pregazili, a ovi se nonsalantno ponasaju ko da im nitko nis nemre. I kaj je najgore nitko nista ni ne poduzima. Ne razumije, stvarno ne razumijem one koji zale ove ljude, bas me zanima dal ce ih zalit za 20ak god kad nas preplave. Isto tako su mi super ove zene(ovih 1000 na njih 30 000) koje nose burku. Ok, znam da im je to prema vjeri, ali da ja dodjem dole kod njih i hodam u haljini, bila bi silovana ili kamenovana isti tren. Super mi je to da njihova pravila vaze i u nasem svijetu, a nasa ne vaze u njihovom svijetu. I sad mi netko prica da kak mi njih nije zao, da oni bjeze, pa ja ne znam kak ste vi ljudi koji tak razmisljate slijepi, ja stvarno ne znam. U danasnje doba kad mozes doslovno sve vidjet na internetu i ne citat samo ono sto ti novine ponude, ne znam kak niste pametni da skuzite da je ovo invazija, i da nam se ne pise dobro, vec je 300 000 njih u Europi a oni samo dolaze. Zanima me jako dal ce te ih zalit tamo 2050 kad ce vam unistavat imovinu, silovat vas i kad necete imat mir koji su nam osigurali nasi branitelji. Ali eto, neki tek progledaju kad bude prekasno

    20. 9. 2015,   22:34