Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nuša je nožem izbola bivšeg: 'Nikola je svakom htio pomoći'

None Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Suđenje u Varaždinu: Nušini bivši dečki također su imali nakon prekida problema s njom, a jedan od njih ju je opisao ako „tempiranu bombu“. Nikola je izmamila usred noći iz kuće i ubila ga

Završeno je današnje suđenje na varaždinskom Županijskom sudu Nuši Bunić (21) iz Varaždina za ubojstvo bivšeg dečka bajkera i predsjednika MK Baroker Nikole Tureka (30) kojeg je nemilosrdno izbola nožem lani u noći s 14. na 15. lipnja na rijeci Dravi.

Sud je nastavio s dokaznim postupkom te vještačenjem. Iduća rasprava zakazana je za 19. srpnja kada će se nastaviti s dokaznim postupcima. Od glasnogovornika Županijskog suda kao ni od branitelja obitelji preminulog Nikole nismo uspjeli ništa konkretno doznati jer je suđenje zatvoreno za javnost.

U VARAŽDINU Nastavak suđenja Nuši Bunić: Dečka izbola nožem od 9,5 cm

Državno odvjetništvo ju tereti da je te noći između 3 i 3.20  sati na livadi u predjelu „Pri Beli Kipi“ pokraj rijeke Drave nožem ubola Nikolu u vrat  s ciljem da ga usmrti. Prerezala mu je lijevu karotidnu arteriju i potom pobjegla, dok se on obilno krvareći, pokušao autom odvesti do Hitne pomoći. Međutim, stigao je do Kumičićeve ulice i sjeo pokraj auta gdje ga je pronašao slučajni prolaznik. Prije toga je smogao snage i nazvao Centar 112 te uspio reći „Moje ime je Nikola Turek, vozim se iz Drave prema Hitnoj, cura me pičila u vratnu venu.“ 

Foto: regionalni.com

Nikolu je odvezla Hitna pomoć u teškom zdravstvenom stanju, no izgubio je bitku za životom ubrzo poslije. Prema pričanjima poznanika i prijatelja, Nikola je bio "divan mladić, radišan i vrijedan, spreman uvijek svima pomoći".

SUĐENJE ZA UBOJSTVO Ubola je bivšeg u vrat, bježala ulicom gola i vikala: Silovao me

Okrivljenica je Nikolu, s kojim je prekinula vezu prije više od godinu dana od ubojstva, izmamila usred noći, a nakon prekida često ga je uznemiravala jer se time nije mogla pomiriti. Njezini bivši dečki također su imali nakon prekida problema s njom, a jedan od njih ju je opisao ako „tempiranu bombu“.

Foto: Ivan Agnezović/Privatni album

Policija je na livadi pronašla nož,a DNA vještačenjem je utvrđeno da tragovi krvi s oštrice noža pripadaju Nikoli. Prema tragovima i iskazima svjedoka, Nuša je nakon što je izbola Nikolu otišla u prostorije poduzeća Aquatehnika , odjevena samo u gaćice i čarape. Jedan je svjedok ispričao da je Nuša imala krvave ruke te da je bilo krvi i na ostatku njezina tijela. Rekla  mu je da su ona i njezin bivši dečko bili u autu kod Drave. Svukla se i otišla do najbliže osobe kojoj je rekla da je bila napadnuta. Izrazila je želju da se opere. Iako je nesumnjivo bila svjesna da je ubola oštećenika i da je počeo obilno krvariti, okrivljenica to uopće nije spomenula ni zatražila da se pozove Hitna  radi pružanja pomoći ozlijeđenom, već je samo zatražila da se pozove njezin otac. S prijateljicom je godinu dana ranije razgovarala  kako bi svog bivšeg dečka, prije Nikole, "odvela na Dravu, zavezala ga u kućicu, tamo bi ga spikala, mučila i iživljavala se, a poslije bi rekla da ju je on pokušao silovati, nakon svega ona bi se napravila mutava i to bi tako prošlo".

POČINJE SUĐENJE 'Pičila' me u venu': Izmamila je bivšeg dečka iz kuće i ubila ga

Vidljivo je da je Nuša  u prosincu 2016. godine opisala zapravo sve ono što je učinila Nikoli. Nuša se brani šutnjom, a sa suđenja je isključena javnost. Svi predloženi svjedoci su za sada ispitani, a  na današnjem ročištu provode se vještačenja. Nušu su na suđenje priveli pravosudni policajci iz Zatvora u Varaždinu.

Komentari (64)
  • Da znan ko si, prijavia bi te policiji za ovakvu izjavu......

    20. 6. 2018,   15:13
  • Hoće li i ona dobiti 40 godina, kao Komšić?

    20. 6. 2018,   15:12
  • Nušu staviti u istu ćeliju s onim koji je curi glavu razbio na umivaoniku!

    20. 6. 2018,   15:45