Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izbola pitona od 5 metara koji joj je gušio sinčića (3)

None Foto: ABC 6

Zmija, veća od dječaka, omotala se oko njegova tijela i počela ga stiskati. U jednom trenu prestao je plakati. Majka je uzela nož i napala dugu zmiju

Trogodišnjaka iz Las Vegasa u SAD-u gotovo je ubio 5,5-metarski piton, no sabrana majka uspjela je životinju skinuti s dječaka i spasiti ga. Obitelj je čuvala zmije prijateljima koji su otputovali te kažu da ne znaju kako je piton izašao iz terarija. Policija je pohvalila majku na brzoj akciji.
- Trebalo nas je šestero da iznesemo zmiju iz stana - kaže policajac Steve Custer kojeg je u borbi zmija ugrizla i dodaje kako u 36 godina radnog iskustva nije doživio ovakvo spašavanje. Zmija, koja je bila veća od dječaka, omotala se oko njegova tijela i počela ga stiskati. Dječak je plakao. Majka je otrčala u kuhinju po nož, ali dok se vratila, više se nije čuo plač, a dijete je poplavjelo. Nožem je izbola pitona. Nije ga ubila, ali ga je ozlijedila dovoljno da popusti pritisak i odmakne se od djeteta. Policija ga je odnijela u sklonište za životinje gdje su ga zbog rana morali eutanazirati. Ostalih pet zmija koje je obitelj čuvala također su u skloništu. I majka i dijete su dobro.

Komentari (3)
  • Ovi sta imaju zmije doma ili nisu normalni ili su ozbiljno bolesni. Tempirana bomba, pitanje je kad ce ogladnit ili kad ce se htjet \"igrat\"

    26. 1. 2009,   09:52
  • imati 6 zmija u kući - mislim da je to dovoljan razlog za uručenje \"žute knjižice\" (a da ne spominjem imati pitona od 6m) sva sreća da je mama bila prisebna! svaka joj čast!

    26. 1. 2009,   10:08
  • Dok neće ljudi shvatiti da ovdje nije zmija kriva i da joj ovdje nije bilo mjesta, zagovarati ću zmiju. Srećom ovjde je djete spašeno, ali o tome je majka trebala prije voditi računa dok je uzela zmije na čuvanje. Zmija ima svoje stanište i una je ugrožena od čovjeka i red bi bio da joj se da mira. Stvarno je čovjek ipak najgora zvijer. Zmije su u lancu života vrlo korisne i neophodne i nek se već jednom počinje tako razmišljati i neka se ih pusti u njihovim obitavalištima na miru. Ovako nije trebalo do toga doći a najmanje da se i ta zmija ubije.

    26. 1. 2009,   10:46